ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΜΒΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ)...

2022-04-08

Έργα ηλεκτροφωτισμού κόμβων και γεφυρών στην Πέλλα.

Σημαντικά έργα ηλεκτροφωτισμού σε γέφυρες και κόμβους υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Πέλλας . Ήδη εγκαταστάθηκαν γαλβανισμένοι σιδηροϊστοί ύψους 9 ή 12 μέτρων και τοποθετούνται φωτιστικά σώματα τύπου led ισχύος 100W σε επτά οδικούς κόμβους της Εθνικής Οδού Έδεσσας - Φλώρινας και των Επαρχιακών οδών Αραβησσού - Γιαννιτσών και Εξαπλατάνου - Αραβησσού.

Επιπλέον ολοκληρώνεται και η φωταγώγηση 11 γεφυρών του Νομού Πέλλας στις περιοχές Αψάλου - Πολυκάρπης, Αψάλου - Όρμας, Αψάλου - Λουτρών Πόζαρ, Αριδαίας - Εξαπλατάνου, Μαυροβουνίου - Λιποχωρίου, Μαυροβουνίου - Σκύδρας, Προφήτη Ηλία, Χρυσής και Αριδαίας - Λουτρακίου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00 και περιλαμβάνει επί πλέον τοποθέτηση πίλλαρ οδοφωτισμού τεσσάρων αναχωρήσεων και στηθαία ασφαλείας κατά μήκος των οδών που θα τοποθετηθούν οι ιστοί. Με αφορμή τα έργα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής επισήμανε ότι

 "Αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια η ασφάλεια των πολιτών της Πέλλας και ιδιαιτέρως η οδική ασφάλεια σε περιοχές του οδικού δικτύου που μέχρι τώρα ήταν σκοτεινές ή κακοφωτισμένες. Με τις νέες παρεμβάσεις μας ενισχύουμε τις συνθήκες ασφάλειας στους δρόμους μας και αναβαθμίζουμε αισθητικά γέφυρες και κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Πέλλας".

Προβατοτροφία στην Κ. Μακεδονία: Ένας κλάδος με προοπτικές.

Οι προοπτικές ανάπτυξης της προβατοτροφίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξετάσθηκαν στη διάρκεια συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και της ΠΕ Πέλλας, με τη συμμετοχή φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προβατο-τροφία και ιδιαιτέρως η γαλακτο-παραγωγός προβατο-τροφία χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας με μεγάλα, ωστόσο, περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα δεδομένα της προβατοτροφίας και στα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου που εφαρμόζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

"Στη σημερινή συνάντηση έγινε μία δημιουργική και ολιστική προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου, με προτάσεις για τη σωστή διαχείριση των εκμεταλλεύσεων, τόσο ζωοτεχνικά όσο και οικονομικά " δήλωσε ο κ. Τζαμτζής επισημαίνοντας "κάθε προσπάθεια που δίνει αναπτυξιακή δυναμική στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας θα μας βρει δίπλα της αρωγούς γιατί τα οφέλη είναι σημαντικά, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για το σύνολο της αγροτικής οικονομίας του τόπου".

Ο κ. Τζαμτζής συνεχάρη τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ , κ. Φανή Χατζήνα καθώς και την κεντρική εισηγήτρια της εκδήλωσης, Πρόεδρο Ε.Σ. του ΙΕΖΠ κ. Χριστίνα Λίγδα, για την εμπεριστατωμένη επιστημονική καθοδήγησή τους καθώς και όλους τους ερευνητές και εργαζόμενους του παραρτήματος Παραλίμνης για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

08-4-2022/13:47