ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ)...

2021-10-14

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, υποδέχθηκε σήμερα (13/10), στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εμβολιασμό για τον COVID-19, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας στην Ελληνική Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την επιτυχή λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, με στόχο την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του επικίνδυνου ιού.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, δώρισε στον κ. Θεμιστοκλέους αναμνηστικό Λεύκωμα της Πέλλας, με την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής. Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη, με τον κ. Θεμιστοκλέους, τον Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους, εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου (Μονάδων Υγείας, Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, κλπ.) και άλλων τοπικών φορέων όπου συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και δράσεις του Υπουργείου Υγείας στην μάχη με τον επικίνδυνο ιό COVID-19.

Σε δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με τις υπηρεσίες μας και προσωπικά τις δράσεις του Υπουργείου για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτουμε και είναι σημαντικό να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, για εμάς αλλά και τους ανθρώπους στο περιβάλλον δραστηριοποίησή μας.

Η Πέλλα είναι μία ιδιαίτερα εκτεταμένη περιοχή, με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες σε λειτουργία όλον τον χρόνο και η εφαρμογή των μέτρων προστασίας και θωράκισης της δημόσιας υγείας χρειάζεται να είναι συνεπής και καθημερινή. Προσέχοντας τον εαυτό μας και τους άλλους, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα επιστρέψουμε σε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης που, συνήθως, έρχονται μετά από μία κρίση».

Προμήθεια υπερηχοκαρδιογράφου για το Νοσοκομείο Έδεσσας από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Είμαστε πάντοτε στο πλευρό του ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων μας, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του

Ένας έγχρωμος υπερηχοκαρδιογράφος προστίθεται σύντομα στον τεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου Έδεσσας, μετά από την υπογραφή σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Χρήστο Δόντσο. Πρόκειται για υπερσύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό, υψηλής ευκρίνειας, με διοισοφάγεια κεφαλή, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προμηθεύει έναν έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφο στο Νοσοκομείο Έδεσσας, ο οποίος αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του καρδιολογικού τμήματος. Με τον τρόπο αυτό, το ιατρικό προσωπικό μπορεί να κάνει πιο ασφαλείς διαγνώσεις και αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασθενών. 

Επίσης, κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο και, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να σωθεί ακόμη και μία ανθρώπινη ζωή. Θέλουμε να είμαστε στο πλευρό του ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων μας και να στηρίζουμε το έργο τους με κάθε διαθέσιμο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας.

 Η ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών είναι θέμα αξιοπρέπειας για τους πολίτες, αλλά και υποχρέωση της πολιτείας που χρειάζεται να βάζει τις προτεραιότητες σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».  

14-10-2021/08:41