ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΦΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ & ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...

2023-05-18

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Από την 1η Ιουνίου 2023 αρχίζουν οι εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Οι εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων, μεγάλο μέρος των οποίων έχει ανακαινισθεί, βρίσκονται στις παρυφές του όρους Πάικο στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών σε έναν χώρο κατάφυτο. 

Επίσης, το κλίμα της περιοχής είναι εξαιρετικά υγιεινό. Προπάντων όμως οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως είναι ένας θεσμός που αποτελεί συνέχεια του πνευματικού έργου της Εκκλησίας μας κατά την θερινή περίοδο. Συνιστά μία όαση στην σχεδόν έρημη από πνευματικούς σταθμούς εποχή μας και στην πλήρη από ποικίλους κινδύνους και πειρασμούς περίοδο του καλοκαιριού.
Φέτος θα πραγματοποιηθούν επτά κατασκηνωτικές περίοδοι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

- Αγόρια Δημοτικού από 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου
(Αγόρια που τελείωσαν την Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού)- Κορίτσια Δημοτικού από 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου
(Κορίτσια που τελείωσαν την Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού)- Αγόρια Γυμνασίου & Λυκείου από 17 έως 27 Ιουλίου- Κορίτσια Γυμνασίου & Λυκείου από 7 έως 17 Ιουλίου- Τριήμερο Φοιτητών από 7 έως 9 Αυγούστου
(Για αποφοίτους Λυκείου & φοιτητές)- Τριήμερο Φοιτητριών από 4 έως 6 Αυγούστου
(Για απόφοιτες Λυκείου & φοιτήτριες)- Τριήμερο Κυριών από 25 έως 27 ΑυγούστουΟι εγγραφές θα γίνονται από τις 1 Ιουνίου κατά προτεραιότητα και κατά περιοχή σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται παρακάτω:Έδεσσα: Στο Βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως (23810 25728, Αριστοτέλους 24)
Σκύδρα: Στον Ι. Ναό Αγ. Στεφάνου (23810 81927)
Αριδαία: Στον Ι. Ναό Αγ. Νικάνδρου και Ιωαννικίου (23840 21378)
Γιαννιτσά και Κουφάλια: Στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου (23820 22714)Λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει προσκυνηματικό περίπλου του Αγίου Όρους προς ενίσχυση του έργου των Κατασκηνώσεων το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023. Κατά την διάρκεια του περίπλου θα τεθούν σε προσκύνηση (εν πλω) Ιερά Λείψανα Αγίων από μοναστήρια του Αγίου Όρους.Τιμή εισιτηρίου: 35 €
(Περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, εισιτήρια πλοίου και ξεναγό)Εγγραφές στους Εφημερίους των ενοριών (όλης της Ι. Μητροπόλεως).

18/5/2023