ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

2021-11-04

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ -ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 κι ώρα 14:00΄, έχοντας στην ημερήσια διάταξη τα εξής δέκα θέματα:

1. Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2021.

2. Διόρθωση της αριθ. 160/2021 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σκύδρας 2022.

3. Έγκριση συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ με αριθ. μελ.7/2020».

4. Έγκριση συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ με αριθ. μελ.8/2020».

5.Έγκριση της αριθ. 127/2021 απόφασης του Ν.Π.Ι.Δ. ΔΕΥΑ Σκύδρας.

6.Έγκριση της αριθ. 40/2021 ΑΕΠΖ για την αναγκαιότητα εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου με την καταβολή δικαιώματος αποζημίωσης απαλλοτριωτέας έκτασης στην επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Σκύδρας στην περιοχή του ΟΤ Γ114 - χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων.

7.Έγκριση για την εκποίηση ξυλείας στη θέση «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» και στο υπ' αριθ. 13 οικόπεδο του ΟΤ. 2 της Κοινότητας Ριζού.

8.Τροποποίηση της αριθ. 133/2021 απόφασης του ΔΣ περί: «Έγκριση σύστασης Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Σκύδρας».

9.Δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση του Δημοτικού γηπέδου Ριζού στον αθλητικό σύλλογο «ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ 2018» για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

10.Δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση του Δημοτικού Γηπέδου Καλυβίων στον αθλητικό σύλλογο «ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ» για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ...

Ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει ότι οι δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού θα συνεχιστούν στην πόλη της Σκύδρας κατά τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Κάθε Παρασκευή στις 5,12, 19 και 26 Νοεμβρίου 2021, από τις 10:00΄ έως τις 14:00΄, Κινητή Ομάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο για την εξέταση των ενδιαφερομένων.

Για κάθε σχετική πληροφορία αρμόδιοι είναι οι: Θεόδωρος Αντωνιάδης Πρόεδρος της Κοινότητας Σκύδρας, τηλ.:6974661506 και Δημήτρης Αλεξανδρίδης, τηλ.2381351802.

Υπενθύμιση: οι εξεταζόμενοι μπορούν να είναι ηλικίας από πέντε ετών, θα πρέπει να γνωρίζουν και να δηλώσουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση της νόσου.

Στην περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής ή προσθήκης ημέρας εξετάσεων σε Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας, θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση.

Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας

Ένα σημαντικό έργο πρόκειται να υλοποιηθεί στο Δήμο Σκύδρας στο πλαίσιο της βελτίωσης των κτηριακών υποδομών και συνθηκών των σχολικών εκπαιδευτηρίων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στέγασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας» του οποίου η σύμβαση για την εκτέλεσή του υπογράφτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του περιλαμβάνουν:

α) τη μόνωση του κελύφους του κτηρίου περιμετρικά και των οροφών κάτω από στέγες, με εξηλασμένη πολυστερίνη.

β) την αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων (παράθυρα, πόρτες) του κτηρίου με νέα κουφώματα αλουμινίου με σύστημα θερμοδιακοπής για την επίτευξη χαμηλού συντελεστή θερμοδιαπερατότητας σε συνδυασμό με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.

γ) την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με νέο λέβητα συμπύκνωσης, ισχύος 350kW, υψηλού βαθμού απόδοσης, μ΄εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης και παράλληλη θερμομόνωση του δικτύου θέρμανσης.

δ) την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών φθορισμού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, και τέλος,

ε) την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μ΄ ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) ισχύος 35kW, στη στέγη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 568.000,00 € (με το ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σκοπός του έργου είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η μείωση κατανάλωσης ενέργειας στο κτήριο, ώστε να γίνει φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Κ. Νταγκούμας κ Σια ΕΕ, ενώ το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 349.364,33 € (με ΦΠΑ). Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι ένας χρόνος από την υπογραφή της σύμβασης.

Λόγω των ειδικών συνθηκών εκτέλεσης του έργου κάποιες εργασίες ή κι όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν σε χρόνο εκτός ωραρίου λειτουργίας του σχολείου και της τέλεσης των μαθημάτων και πάντα σε συνεννόηση με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας και τη διευθύνουσα υπηρεσία, ώστε να μη διακόπτεται το εκπαιδευτικό έργο, ούτε να προκαλούνται προβλήματα από τους θορύβους των εργασιών αλλά ούτε να κινδυνεύει η ασφάλεια των ανθρώπων της σχολικής μονάδας.

Με αφορμή την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:

«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη αξιόλογου έργου για το Δήμο μας, του έργου δηλαδή της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου στ΄οποίο στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας. Ένα έργο που προστίθεται στο μεγάλο κατάλογο των πρωτοβουλιών, των παρεμβάσεων και των έργων που υλοποιεί με συστηματικό, διεκδικητικό και διαφανή μέθοδο και προγραμματισμό η Δημοτική Αρχή Σκύδρας από την πρώτη στιγμή που οι πολίτες του Δήμου Σκύδρας της εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση και τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.

Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζεται σημαντικά το σχολικό κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας μέσα στ΄οποίο θα πραγματοποιείται η εκπαίδευση σαφέστατα μέσα σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Ταυτόχρονα μειώνεται η ενεργειακή κατανάλωση και τα κόστη ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον απέναντι στην κλιματική κρίση που γίνεται ολοένα και πιο απειλητική για όλον τον πλανήτη.

Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Σκύδρας συνεχίζει με κάθε τρόπο την αξιοποίηση κάθε εθνικού κι ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου και προγράμματος ώστε να υλοποιεί έργα σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας επ΄ωφελεία όλων των συμπολιτών μας.

Ευχαριστώ, για μια ακόμη φορά, τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του Δήμου μας για τον αγώνα που καταβάλλουν ώστε ο Δήμος Σκύδρας, αφήνοντας πίσω του τη μιζέρια, την κακοήθεια και την οπισθοδρόμηση, να προχωράει μπροστά με ομοψυχία, αισιοδοξία, αποτελεσματικότητα για τη συλλογική πρόοδο κι ευημερία».

04-11-2021/20:02