ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ: ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟΥ - ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ…

2022-12-01

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

Ο Δήμος Σκύδρας, συνεχίζοντας τον προγραμματισμό του για τη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου ώστε καθημερινά να εξυπηρετούνται και να διευκολύνονται οι αγρότες και οι εργαζόμενοι των αγροτικών περιοχών του Δήμου, ξεκίνησε τη διαδικασία δημοπράτησης πέντε νέων έργων για τη σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης αυτών. Τα έργα αυτά είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικού Πόρους.

Τα έργα αυτά είναι τα παρακάτω :

· ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΥΔΡΟΥ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ με συνολικό μήκος του οδικού έργου 2.840,21 μέτρα και συνολικό προϋπολογισμό 326.000,00 €

· ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ με συνολικό μήκος του οδικού έργου 1.748,42 μέτρα και συνολικό προϋπολογισμό 301.000,00 €

· ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΣΠΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ με συνολικό μήκος του οδικού έργου 2.493,62 μέτρα και συνολικό προϋπολογισμό 317.000,00 €

· ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΗΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ με συνολικό μήκος του οδικού έργου 3.595,175 μέτρα και συνολικό προϋπολογισμό 394.000,00 €

· ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΡΙΖΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ με συνολικό μήκος του οδικού έργου 3.840,94 μέτρα και συνολικό προϋπολογισμό 450.000,00 €

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αφορμή τα παραπάνω τόνισε τα εξής: «Στόχος κι έργο της Δημοτικής Αρχής από το ξεκίνημα της προηγούμενης θητείας μας είναι η ουσιαστική στήριξη των αγροτών με τη βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στη γεωργική γη, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες με ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, καθώς αποτελούν υποδομές οι οποίες στηρίζουν σημαντικά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα που είναι ο πυρήνας της τοπικής οικονομίας. Η προσαρμογή των υποδομών αυτών στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της δασοκομίας. Συνεχίζοντας λοιπόν τις παρεμβάσεις μας στο αγροτικό δίκτυο δημοπρατούμε πέντε νέα έργα τα οποία αποτελούν συνέχεια και των προηγουμένων παρεμβάσεων μας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των νέων έργων αυτών ανέρχεται στο 1.788.000,00 €.

Συνολικά από το 2014 έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί έργα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων με συνολικό προϋπολογισμό 4.100.598,00 €. Επιπλέον είναι ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης άλλο νέο έργο με τίτλο ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ συνολικού προϋπολογισμού 2.784.000,00 € που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επομένως τα έργα της ασφαλτόστρωσης των αγροτικών οδών που υλοποιήθηκαν και υλοποιούμε έχουν συνολικό προϋπολογισμό 8.672.598,00 €. Συνεχίζουμε με έργα και δράσεις να στηρίζουμε τους αγρότες και την οικονομία του τόπου μας, συνεχίζουμε όλοι μαζί για την πρόοδο, την προκοπή και τη συνοχή της κοινωνίας μας».

Εξετάσεις κορωνοϊού στη Σκύδρα για το Δεκέμβριο 2022

Ο Δήμος Σκύδρας γνωστοποιεί με την παρούσα ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων ανίχνευσης κορωνοϊού συνεχίζεται στη Σκύδρα, το μήνα Δεκέμβριο, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Για το σκοπό αυτό Κινητή Ομάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκεται στο Δημαρχείο, κάθε Παρασκευή στις: 2,9,16, 23 και 30 Δεκεμβρίου 2022, κατά τις ώρες 09:00΄έως 14:30'.

Για την εξέταση μπορούν να προσέρχονται άτομα από την ηλικία των πέντε ετών δηλώνοντας τον Α.Μ.Κ.Α. και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Καλές γιορτές με υγεία, προκοπή κι αλληλεγγύη!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ...

Ο Δήμος Σκύδρας, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών που υλοποιεί μέσω του ΚΕΠ Υγείας, δημοσιοποιεί περαιτέρω το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού - «Φώφη Γεννηματά».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σ΄όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Οι δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

α) εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας

β) κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)

γ) υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)

Όσες γυναίκες από την περιοχή του Δήμου Σκύδρας ενδιαφέρονται σχετικά και δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση μπορούν ν΄απευθύνονται για τη διαδικασία απόκτησης του παραπεμπτικού στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας, τηλ.:2382050000 και 2382350040.

Στη συνέχεια κάθε γυναίκα μετά την απόκτηση του παραπεμπτικού μπορεί ν΄απευθύνεται σε συνεργαζόμενο κέντρο εξετάσεων για να κλείσει την ημερομηνία της εξέτασής της.

Για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες για το ποια είναι τα «Συνεργαζόμενα Κέντρα Διενέργειας Εξετάσεων», όπως και για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο: https://mastografia.gov.gr/

Το πρόγραμμα βρίσκεται σ΄εξέλιξη κι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους, ωστόσο η επίσπευση της εξέτασης μπορεί να είναι καθοριστικής και ζωτικής σημασίας.

Πρόσκληση φορέων από το Δήμο Σκύδρας για την παρουσίαση γιορτινών δράσεων

Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και η διάθεση όλων μας γίνεται πιο ευχάριστη, πιο χαρούμενη, πιο ανθρώπινη.

Ο Δήμος Σκύδρας έχει ξεκινήσει τον πολύχρωμο φωτισμό και στολισμό της πόλης και των Κοινοτήτων. Στην πλατεία Δημοκρατίας στήνεται το Χωριό του Άγιου Βασίλη, ενώ στην απέναντι πλευρά, μπροστά στο Δημαρχείο, ορίζεται και προετοιμάζεται ο χώρος όπου θα φιλοξενηθούν ποικίλες γιορταστικές, κοινωνικοπολιτιστικές κ.ά. δράσεις κι εκδηλώσεις.

Όσοι φορείς δημόσιοι ή ιδιωτικοί (σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σύλλογοι κ.ά.) ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν δωρεάν τις δικές τους δράσεις στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Δημαρχείο μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 κι ώρα 13:00΄ .

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Ιωάννα Βέργου, τηλ.: 6980414242.

01/12/2022