ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΣΟΥΜΕΛΙΔΗ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ RAPID-TEST & AΓΩΝΕΣ MOTOCROSS)

2021-04-27

Θέση - Απάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Σουμελίδη

Ας μου επιτραπεί να καταγράψω τη θέση μου και ν΄απαντήσω ταυτόχρονα στον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Σουμελίδη, όχι τόσο για να καταθέσω μια απλή διαφωνία ή για ν΄αντιπαρατεθώ στα όσα ισχυρίζεται στη δήλωση που δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης.

Αλλά κυρίως για να συμβάλλω στην ολοκληρωμένη και σφαιρική ενημέρωση των συμπολιτών μου ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά, όχι τόσο για τη σκόπιμη κι άστοχη αλλαγή του προγράμματος της περιοδείας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (ζήτημα στ΄οποίο ήδη έχω αναφερθεί με δηλώσεις μου στα μέσα ενημέρωσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο), αλλά για όλον το διαρκή, υπεύθυνο και συνεπή αγώνα που κάνουμε ως Δήμος κι ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας στο πλαίσιο της διεκδίκησης και της υπεράσπισης των δικαίων του Δήμου και των συμπολιτών μας, και στην προκειμένη περίπτωση των αγροτών μας.

Το γεγονός ότι από την επιστολική δήλωση του αγαπητού Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σκύδρας απουσιάζει κάθε αναφορά - σημειωτέον ότι δεν υπάρχει, ούτε μια φράση ούτε μια λέξη - για την καθοριστική και ουσιαστική συμβολή και υποστήριξη από την πλευρά του Δήμου Σκύδρας και της Δημοτικής Αρχής στις πρόσφατες συντονισμένες και συλλογικές ενέργειες και κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου του Δήμου και του Νομού μας εξαιτίας των πρόσφατων ολοκληρωτικών καταστροφών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, με υποχρεώνει και μου δίνει το δικαίωμα ν΄απαντήσω.

Με αφορμή βεβαίως τα΄αγροτικά ζητήματα θ΄άναφερθώ και σ΄άλλα ζητήματα, όπως το γεγονός της βιαιοπραγίας σε βάρος του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκου Χατζηιωαννίδη από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης Χαρίτωνα Πορτοκαλίδη, μιας και πιστεύω ότι οι σεβαστές απόψεις και θέσεις του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Σουμελίδη έχουν ένα γενικευμένο, ασαφή, αφοριστικό για όλους χαρακτήρα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος αναφέρεται στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου κι ως εκπρόσωπος του συνδυασμού του σημειώνει: «Συγκεκριμένα στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων που έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε όλα αυτά τα χρόνια, διαπιστώσαμε μια στοχευμένη υποβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό εκτιμάμε ότι έχει άμεση σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, γι΄αυτό και δεν μας εξέπληξε».

 Όχι, λοιπόν, κ. Σουμελίδη, η διαπίστωση και η εκτίμησή σας αυτή είναι γενικόλογη κι αφοριστική για το σύνολο των Μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Διότι εδώ υπάρχουν συγκεκριμένοι «πρωταγωνιστές» με ονοματεπώνυμα και καταδικαστέες ενέργειες. Και δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης με το εριστικό, απειλητικό ύφος και λόγο, με την απουσία και την ένδεια επιχειρημάτων, την πρόκληση εντάσεων. 

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή κι ως παράταξη δεν επιζητούμε και δεν έχουμε κανένα όφελος απ΄αυτές τις οξύτητες κι ακρότητες που καλλιεργεί και συντηρεί συγκεκριμένη μερίδα της Αντιπολίτευσης με σκοπό να πετύχει την όποια δημοσιότητα της εξασφαλίζει υπέρμετρα και προκλητικά η «αντικειμενική δημοσιογραφία». Ωστόσο, κ. Σουμελίδη εσείς δεν τους κατονομάζετε αλλά ακολουθείτε μια γενικευμένη στάση, αυτής των «ίσων αποστάσεων» και του Πόντιου Πιλάτου, (ουδετερότητας).

Εμείς, όμως θα λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους. Δεν ανεχόμαστε τις προκλήσεις και την όποια υποβάθμιση κι οπισθοδρόμηση επιδιώκουν Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης. Απαντάμε και θ΄απαντάμε. Και τις απαντήσεις αυτές τις δίνουν τ΄έργα και οι πράξεις μας που τυγχάνουν της ευρείας επιδοκιμασίας και συμφωνίας των συμπολιτών μας που μας επέλεξαν να υπηρετήσουμε τον τόπο μας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

Γιατί κ. Σουμελίδη δεν αναφέρεστε και δεν κρίνετε τη στάση μερίδας της Αντιπολίτευσης που με τη στήριξη του «ευεργέτη» τους - διότι πρόκειται για προσωπικό τους «ευεργέτη» κι όχι του Δήμου Σκύδρας - καταφεύγει σε καταγγελίες για να μπλοκαριστούν ή ν΄ακυρωθούν έργα του Δήμου Σκύδρας, όπως το Αποχετευτικό Έργο των 5.500.000€,ένα έργο μ΄ένα ποσό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου μας;

Επανέρχομαι, λοιπόν, στα αγροτικά ζητήματα για να υπενθυμίσω και να υπογραμμίσω ότι ο Δήμος Σκύδρας, η Δημοτική Αρχή Σκύδρας βρίσκεται συνεχώς σε συνεργασία κι επικοινωνία με τον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας και συναρμόδιους φορείς. Από την πρώτη στιγμή που επλήγησαν οι αγροτοκαλλιέργειες από τις πρόσφατες διαδοχικές ακραίες καιρικές συνθήκες βρεθήκαμε στο κοινό μέτωπο του αγώνα.

 Ως Δήμαρχος απέστειλα άμεσα επιστολές σε ΕΛ.Γ.Α. κι Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, διοργανώθηκε η κοινή σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας στις 16 Απριλίου 2021 στην οποία προσκλήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι, τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης από τη νόσο του κορωνοϊού. Και την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο μου στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Προϊσταμένης ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας Μαρίας Παππά, του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Παναγιώτη Πασάκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σταύρου Πασχαλίδη. 

Και στη συνέχεια στη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021,που σημειωτέον ξεκίνησε από τη Σκύδρα προς την Έδεσσα, υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο τους αγρότες μας, παρέλαβα το ψήφισμά τους, δήλωσα την αμέριστη συνεργασία και συμπαράστασή μας και την ίδια μέρα εισηγήθηκα την υποστήριξη και την υιοθέτηση του ψηφίσματος από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όπως κι έγινε ομόφωνα.

Όλα αυτά, γιατί άραγε, έστω κι ακροθιγώς δεν αναφέρονται αλλά απουσιάζουν από τη δήλωσή σας κ. Σουμελίδη;

Όχι, λοιπόν, εμείς ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας κι ως παράταξη δηλώνουμε ότι δεν μας αφορά και δεν δεχόμαστε την ισοπεδωτική σας εκτίμηση «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Εμείς σπέρνουμε τη σπορά των έργων και των δράσεων που καρποφορούν ευδόκιμα ώστε τους καρπούς αυτούς να τους γεύονται ισότιμα όλοι οι συμπολίτες μας.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, με καθαρές και σταράτες θέσεις, επιχειρήματα και πράξεις να υπερασπιζόμαστε, και να διεκδικούμε τα δίκαια του τόπου μας, να προάγουμε την ομοψυχία και τη συνοχή του τόπου μας, χωρίς στεγανά, χωρίς υποδείξεις και υποβολές, αλλά ελεύθερα δημοκρατικά, προοδευτικά και πάντοτε αυτοδιοικητικά.

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Νέες εξετάσεις κορωνοϊού στη Σκύδρα, τη Μεγάλη Παρασκευή

Κι αυτήν την εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη της Σκύδρας από Κινητή Ομάδα Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) του Ε.Ο.Δ.Υ. που θα βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο Σκύδρας, από τις 11:30΄έως τις 13:30΄.

Όπως όλες τις προηγούμενες φορές έτσι και τώρα υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

  • Οι προσερχόμενοι, πριν από τη μετακίνησή τους για τις εξετάσεις, θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στον αριθμό 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1.
  • Θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώσουν τον Α.Μ.Κ.Α. και τον τηλεφωνικό τους αριθμό όταν τους ζητηθούν για την καταγραφή των στοιχείων τους και για την σχετική ενημέρωσή τους.
  • Στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο επιτρέπεται με τον οδηγό να επιβαίνουν δύο ενήλικα άτομα ή εάν πρόκειται για οικογένεια επιτρέπεται η επιβίβαση μέχρι δύο ανήλικων παιδιών, σύμφωνα βεβαίως με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα.
  • Παρακαλούνται οι προσερχόμενοι να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας (π.χ. μάσκες, αποστάσεις) και ν΄ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων, ώστε οι εξετάσεις να ολοκληρωθούν ομαλά, όπως συμβαίνει έως τώρα.

Πληροφορίες παρέχονται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη: 6974661506 και τα στελέχη του Δήμου, Ιγνάτη Καραπαναγιώτη: 2381351886 και Δημήτρη Αλεξανδρίδη: 2381351802.

Ως Δήμος Σκύδρας ευχαριστούμε τους πολίτες - δημότες για τη μαζική συμμετοχή και την υπεύθυνη στάση τους και τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την άψογη συνεργασία.

Ολοκλήρωση αγώνων MOTOCROSS στη Σκύδρα - Δήλωση της Αντιδημάρχου Ιωάννας Βέργου

Με μεγάλη επιτυχία και παρά τις αντίξοες υγειονομικές και καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκαν το διήμερο της 24ης και της 25ης Απριλίου 2021 οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS στην πίστα του Δήμου Σκύδρας.

Το Δήμο Σκύδρας και τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Ιωάννα Βέργου κι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης.

Μετά την απονομή των βραβείων και την ολοκλήρωση των αγώνων η κ. Αντιδήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Μια ξεχωριστή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα το Σαββατοκύριακο της 24ης και της 25ης Απριλίου, κι ο λόγος είναι για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021. Ο μόλις 3 χρόνων Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Σκύδρας (Α.ΜΟ.Σ.Σ) ανέλαβε την ευθύνη να συντονίσει τις δυνάμεις του τόπου μας και ξεπερνώντας τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω των αυστηρών μέτρων πρόληψης της πανδημίας, να φέρει εις πέρας άξια μια τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση.

Σε συνεργασία με το Δήμο Σκύδρας και με τη βοήθεια πολλών χορηγών της προσπάθειας αυτής, ο Α.ΜΟ.Σ. Σκύδρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, τα Μέλη του και πολλοί φίλοι των δύο τροχών κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμη και τα προβλήματα που προέκυψαν από τις τελευταίες άσχημες καιρικές συνθήκες, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τους αγώνες.

Αντάμειψαν τις μικρές και μεγάλες αθλήτριες, τους μικρούς και μεγάλους αθλητές που ταξίδεψαν απ΄ όλη την Ελλάδα αλλά κι από γειτονικές Βαλκανικές χώρες με την πρότυπη πίστα motocross ανεβάζοντας τον πήχη ανάλογων διοργανώσεων πολύ ψηλά.

Συγχαρητήρια σ΄ όσες κι όσους κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις και ξεχώρισαν με την αγωνιστική τους παρουσία. Συγχαρητήρια σ΄ όλες κι όλους όσοι αγωνίστηκαν κι απόλαυσαν τη διοργάνωση.

Πολλά συγχαρητήρια κι "ευχαριστώ" στον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Σκύδρας και σ΄ όσους τον πλαισιώνουν που καταθέτοντας την αγάπη, το μεράκι και τις δυνάμεις τους για ν΄ αναδείξουν το άθλημα αυτό, προάγουν τον αθλητισμό, προβάλλουν τον τόπο μας και μας κάνουν περήφανους!

Ευχόμαστε να ξαναδούμε και να φιλοξενήσουμε παρόμοιες, κι όχι μόνο, διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετέχει, θα χαίρεται και θ΄ απολαμβάνει πολύς περισσότερος κόσμος!».

27-4-2021/18:02