ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ...

2021-05-12

Πρόσκληση για Εκδρομή στην Έδεσσα

ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΙ

ΔΩΡΕΑΝ Η EDESSACITYCARD για τις 15 Μαΐου 2021

Με την ευκαιρία του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού η «Έδεσσα η πόλη των νερών» ... σας προσκαλεί και θέλει να σας κάνει ένα δώρο.

Η EdessaCityCard για τις 15 Μάη θα διατίθεται δωρεάν σε όλους.

Με την κάρτα πόλης της Έδεσσας την οποία θα προμηθευτείτε από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας στο πάρκο Καταρρακτών μπορείτε να επισκεφθείτε ένα πλήθος χώρων μέσα στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, το ενυδρείο-ερπετάριο, τον μύλο της γεύσης, τον μύλο των ορυκτών, τον μύλο του νερού και των 5 αισθήσεων καθώς επίσης και το λαογραφικό μουσείο και οι βυζαντινοί ναοί στο Βαρόσι, την παλιά πόλη της Έδεσσας στην καρδιά της Μακεδονίας.

 Στον σύντομο αυτό περίπατο θα μπορέσετε να απολαύσετε και την ζωντανή μουσική που θα αναπαράγεται από το Balcony Project, από καλλιτέχνες του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Ω.Δ.Ε.ς στο μπαλκόνι του Πολιτιστικού κέντρου της πόλης μετά τις 21:00 και την επομένη στις 11.00 π.μ. Θα δείτε την στοά των Καλλιτεχνών, το ηλιακό ρολόι, και παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε την Ανθοέκθεση και την γεωπάρκο Καταρρακτών με τους περίφημους Καταρράκτες Έδεσσας.

Λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται ο υδροβιότοπος Αγρα-Βρυτών-Νησίου (6km) ενώ μπορείτε να δείτε ανθισμένες κερασιές στο δρόμο για το Καιμάκτσαλάν (39km) όπου θα βρείτε και το τελευταίο χιόνι για λίγο χιονοπόλεμο ... . Στην επιστροφή μπορείτε να περάσετε από τον Παραδοσιακό Οικισμό του Αγίου Αθανασίου (28km), τις λίμνες της Παναγίτσας(24km) ενώ παράλληλα θα βλέπετε την καταγάλανη λίμνη Βεγορίτιδα(22km). 

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε την διαδρομή στα δάση του Βερμίου κοντά την Κεδρώνα(18km) και το Ανω Γραμματικό(28km). Στα μικρά χωριά θα βρείτε εξαιρετικά καφενεδάκια και ταβερνούλες για να πάρετε το μεζεδάκι μαζί με τον αέρα σας. Φύση και Υγεία είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο.

Σημειώνουμε ότι η Έδεσσα, η Βεγορίτιδα & η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για οργανωμένες επισκέψεις μονοήμερης, 3ήμερης ή 5ήμερης διάρκειας για οικογένειες και μικρές ομάδες. Αυτή την εποχή ξεκινούν μαζί με τους Δρόμους του Νερού και οι Δρόμοι του Κερασιού με πολλές πληροφορίες στο www.cherriesonline.gr

Για το πρόγραμμα της εκδρομής σας καθώς και για την Edessa City Card, την κάρτας πόλης της Έδεσσας περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας 23810 20300, www.edessacity.gr εκεί όπου μπορείτε να ζητήσετε τον οδηγό πόλης και περιοχής όπως επίσης και πληροφορίες για επιλογή του κατάλληλου καταλύματος και της γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία. Το τμήμα πολιτιστικού τουρισμού λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας έτσι όπως τις διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Κυριακού,

Υπεύθυνος Πολιτιστικού Τουρισμού, Πληροφορικής & Περιβάλλοντος Έδεσσας

Photo FB Edessa Tourist Information Center

Tel +302381020300

Έναρξη της τουριστικής περιόδου με «Ανοιχτούς Μύλους»

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΔΕ) υποδέχονται την έναρξη της τουριστικής περιόδου με «Ανοιχτούς Μύλους». Το Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, από τις 10:00 έως και τις 16:00, όλοι οι επισκέψιμοι χώροι της Έδεσσας θα είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι στο κοινό δωρεάν.

Με τον τρόπο αυτό γιορτάζουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επανεκκίνηση της λειτουργίας των επισκέψιμων χώρων μας, μετά την πολύμηνη καραντίνα. Στόχος είναι να μπορέσουν οι Εδεσσαίοι να γνωρίσουν την δουλειά που έχει γίνει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και με αυτό τον τρόπο να αποτελέσουν τους καλύτερους διαφημιστές για τους επισκέψιμους χώρους μας, αλλά και οι επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί μας την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το Ερπερτάριο - Ενυδρείο, ο Μύλος της Γεύσης, ο Μύλος των 5 Αισθήσεων, η Έκθεση Ορυκτών, το Λαογραφικό Μουσείο και η Στοά Καλλιτεχνών ανοίγουν τις πόρτες τους και σας περιμένουν σε ένα γοητευτικό ταξίδι στην παράδοση, την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό! Ελάτε να γνωριστούμε...

Δωρεά στις γυναίκες του Γηροκομείου Έδεσσας

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τις γυναίκες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Έδεσσας, την Γιορτή της Μητέρας. Η κα Γεωργία Καραντώνη, δώρισε από ένα κολιέ σε όλες τις φιλοξενούμενες. Τα κολιέ παραδόθηκαν στις κυρίες από την Διοικητική Υπεύθυνη του Γηροκομείου και Αντιδήμαρχο Έδεσσας, κα. Μαρούλα Βλάχου - Κατσάρα και το προσωπικό της δομής, καθώς λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας δεν ήταν δυνατό να παραβρίσκεται η δωρήτρια.

Η κα Βλάχου - Κατσάρα δήλωσε σχετικά:

«Είναι μία αξιέπαινη χειρονομία, που έδωσε χαρά σε όλες τις κυρίες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Έδεσσας. Ευχαριστώ θερμά την κα Καραντώνη και όλους τους δωρητές του γηροκομείου».

Συνάντηση Δημάρχου Έδεσσας με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου. Ο Δήμαρχος της δώρισε μία εικόνα του Άγιου Καλλίνικου, προσφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ. Ιωήλ και ένα αντίτυπο του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελίδη με τίτλο «Η συμμετοχή της Έδεσσας και της περιοχής στην Εθνεγερσία του 1821».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση του Δήμου Έδεσσας για χρηματοδότηση της αποκατάστασης της πρώην οικίας Ζήμνα και λειτουργία ως επισκέψιμου χώρου προβολής της Έδεσσας και της συμβολής της στους Εθνικούς Αγώνες, ενώ ο Δήμαρχος προσκάλεσε την Πρόεδρο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, στις 18 Οκτωβρίου.

BALCONY PROJECT

Γέμισε η Έδεσσα χρώματα και αρώματα από την Ανθοέκθεση και έρχεται το Σαββατοκύριακο να προσθέσει αυτό που λείπει, την μουσική από...μπαλκόνι. Το Ωδείο Δήμου Έδεσσας Ω.Δ.Ές παρουσιάζει "The Balcony Project" κατά την υλοποίηση του οποίου ήχοι μουσικής θα ακούγονται από το πολιτιστικό κέντρο της Έδεσσας, το Σάββατο 15 Μαΐου στις 11:00π.μ., στις 18:00μ.μ. και στις 21:00μ.μ. αλλά και την Κυριακή 16 Μαΐου στις 11:00π.μ.-13:00μ.μ.

Καθηγητές με την καλλιτεχνική τους ταυτότητα και μαθητές του ωδείου, θα ενώσουν τις νότες τους σε ντουέτα και τριο με πολλές εκπλήξεις για τους περαστικούς από το μπαλκόνι του Πολιτιστικού Κέντρου.

Την απόσταση που χωρίζει το μπαλκόνι μας από το σοκάκι, θα την εκμηδενίσουμε με τις μελωδίες μας. Σταθείτε για λίγο ή και περισσότερο και αφουγκραστείτε, θα χαρούμε να σας δούμε να περνάτε.

Το Balcony project δεν περιορίζεται σε αυτό το πολιτιστικό διήμερο αλλά επεκτείνεται και θα συνεχιστεί, εκμεταλλευόμενο κάθε ηλιόλουστη μέρα. Ακολουθήστε μας και στην Facebook Page https://www.facebook.com/edessaodeum

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας

Περδίκα 1 και Καπετάν Γαρέφη, Έδεσσα Τ.Κ. 58200

Τηλ: 2381023101

12-5-2021/11:02