ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΟΥ & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΩΝ)

2021-11-16

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Δήμος Έδεσσας τιμώντας την 48η επέτειο της εξέγερσης των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: . Επιμνημόσυνη δέηση

. Κατάθεση στεφανιών

. Τήρηση ενός λεπτού σιγή

. Εθνικός Ύμνος

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λ.π.)

Εμβολιασμοί σε Κοινότητες του Δήμου Έδεσσας

Άριστα αποτελέσματα είχε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 από Κινητή Μονάδα σε Κοινότητες του Δήμου Έδεσσας, με στόχο τον εμβολιασμό πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά αδυνατούν να προσέλθουν στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα. Συνολικά εμβολιάστηκαν 80 συμπολίτες μας σε Αγία Φωτεινή, Πλατάνη, Φλαμουριά και Ριζάρι.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και της 3η ΥΠΕ προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμών στους τόπους κατοικίας για όσους πολίτες αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Εμβολιασμοί στο Γηροκομείο Έδεσσας

Οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Έδεσσας ήταν από τους πρώτους πολίτες που εμβολιάστηκαν, με την πραγματοποίηση της 2ης δόσης του εμβολιασμού τους να γίνεται τον Φεβρουάριο 2021. Εχθές ολοκληρώθηκε η 3η δόση του εμβολιασμού τους με την Διοικητική Υπεύθυνη, Αντιδήμαρχο κα Μαρούλα Βλάχου Κατσάρα να δηλώνει την ικανοποίησή της για την πορεία του Γηροκομείου Έδεσσας σε σχέση με την πανδημία.

Χαρακτηριστικά η κα Βλάχου - Κατσάρα ανέφερε:

«Η έγκαιρη λήψη και σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά κυρίως ο εμβολιασμός όλων των φιλοξενούμενων στο Γηροκομείο Έδεσσας, είχαν ως αποτέλεσμα να μην νοσήσει κανείς από Covid-19. Είμαστε από τις λίγες δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν είχαμε περιστατικά Covid και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να κρατήσουμε ασφαλείς τους ηλικιωμένους.

Το Γηροκομείο της Έδεσσας με τον έγκαιρο εμβολιασμό είναι απόδειξη ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο που διαθέτουμε κατά της πανδημίας. Με την 3η δόση εμβολιασμού θωρακίζουμε την υγεία των ηλικιωμένων της δομής κατά του κορωνοϊού».

Ο Επιστημονικώς Υπεύθυνος του Γηροκομείου, Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, δήλωσε σχετικά με τη δράση:

«Πριν λίγους μήνες με την ολοκλήρωση της 2ης δόσης εμβολιασμού στο γηροκομείο είχα δηλώσει ότι ο εμβολιασμός είναι μία απλή διαδικασία, αλλά συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα για να απαλλαγούμε επιτέλους από την πανδημία και να επανακτήσουμε την καθημερινότητα όπως την γνωρίζαμε πριν το ξέσπασμα του Covid-19! Δυστυχώς, παρά την επάρκεια εμβολίων η παλιότερη δήλωσή μου, σήμερα που κάναμε την 3η δόση, είναι και πάλι επίκαιρη. Ο εμβολιασμός είναι μία πράξη ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας, τους οικείους μας και το κοινωνικό σύνολο». 

16-11-2021/20:01