ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΝ ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗΣ)...

2022-05-06

Παρουσίαση βιβλίου

Ο Δήμος Έδεσσας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΔΕ, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «1922 - 2022 ένας αιώνας μετά... Το προσφυγικό στοιχείο στην Έδεσσα. Τεκμήρια και Μαρτυρίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, στις 12:00 το μεσημέρι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Ευαγγελίδης, συγγραφέας - ιστοριοδίφης, η Δρ. Αδελαΐς Ισμυρλιάδου, επίτιμη σχολική Σύμβουλος φιλολόγων και ο Χαριζάνης Μερτζιάνης, υποψ. διδάκτωρ ιστορίας - εκπαιδευτικός, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», κ. Αντώνης Μουράτογλου, δήλωσε σχετικά: «Τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή είναι ορόσημο για την ιστορία του Ελληνισμού, καθώς δεν πρόκειται για μία απλή καταστροφή, αλλά για τον αφανισμό και τον ξεριζωμό ενός ολόκληρου πολιτισμού. 

Η βιβλιοπαρουσίαση του ιδιαίτερα αξιόλογου τόμου που έχουμε ετοιμάσει με τον Δήμο Έδεσσας είναι η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων μνήμης. Στόχος μας είναι να προχωρούμε πάντα μπροστά, διατηρώντας όμως την ιστορική μας μνήμη και έχοντας πάντα γνώση της ιστορίας μας».

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, χαιρετίζοντας την προσπάθεια είχε τονίσει ότι «Είναι επίπονο και πολλές φορές δυσάρεστο να ασχολούμαστε με το παρελθόν και ιδιαίτερα με τόσο μελανές σελίδες της ιστορίας του έθνους μας, αλλά είναι απαραίτητο. Ξύνουμε μία μεγάλη πληγή του έθνους, αλλά οφείλουμε να το κάνουμε!

Η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης απαιτεί συνεχή και συλλογική προσπάθεια, προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να εδραιωθεί στις ψυχές ολοένα και περισσότερων ευαισθητοποιημένων πολιτών».

ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ Έδεσσας

Την Παρασκευή, 6 Μαΐου ξεκινάει ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ της Έδεσσας!

Στο πάρκο των Καταρρακτών μέχρι την Κυριακή, 15 Μαΐου μας περιμένουν λουλούδια, φυτά, είδη κήπου, έκθεση βιβλίου και πολλές εκδηλώσεις που θα ντύσουν με παραμύθια, μουσικές και χορούς τα χρώματα της Άνοιξης!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΝ ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗΣ

Παρασκευή 6/5/2022

19:30 Έναρξη Ανθοέκθεσης - Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριο.

20:00 Μουσική Συναυλία με το συγκρότημα Lost in the Night.

Κυριακή 8/5/2022

19:30 Παραδοσιακοί Χοροί από την Έδεσσα και την περιοχή της, με τα χορευτικά τμήματα του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας, του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας «η Μπίγα» και των Φίλων της Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού.

Δευτέρα 9/5/2022

10:30 «Μία στάλα μέλι» Ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών από τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου.

Τρίτη 10/5/2022

18:30 "Εναλλακτικές εικαστικές δημιουργίες, με ανακυκλώσιμα υλικά για τα παιδία" Δημιουργική Απασχόληση από το ΚΔΑΠ-Μπατάνι.

Τετάρτη 11/5/2022

10:30 «Μία στάλα μέλι» Ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών από τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου.

Πέμπτη 12/5/2022

18:30 "Με χρώματα & φαντασία, εικαστικά για τα παιδιά" Δημιουργική Απασχόληση από το ΚΔΑΠ-Μπατάνι.

20:30 Νεανική Συναυλία με τον Χρήστος Σιόγκας & band σε ρυθμούς της Άνοιξης.

Παρασκευή 13/5/2022

19:00 Μοντέρνοι Χοροί από την Σχολή Χορού «NIKOSTUDIO» του Ν. Μαλλιαρή.

Σάββατο 14/5/2022

20:30 Παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον διάσημο καραγκιοζοπαίχτη Αγάπιο Αγαπίου.

06/5/2022