ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΕΜΒΟΛΙΑΜΟΙ-test Covid-19 -ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...

2021-11-11

Εμβολιασμοί σε Κοινότητες του Δήμου Έδεσσας

Στο πλαίσιο της εξέλιξης και ολοκλήρωσης του εμβολιασμού των πολιτών της επικράτειας κατά της COVID-19 και προκειμένου να διευκολυνθούν κάτοικοι Κοινοτήτων του Δήμου Έδεσσας που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά αδυνατούν να προσέλθουν στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα, Κινητή Μονάδα με το απαραίτητο Υγειονομικό Προσωπικό θα βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Έδεσσας την Παρασκευή 12-11-2021.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η κινητή μονάδα για τον Δήμο Έδεσσας κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, διαμορφώθηκε ως εξής:

Δωρεάν test Covid-19 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου από την επόμενη εβδομάδα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται την Έδεσσα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 στο ισόγειο του Χατζηγιάννειου Πολιτιστικού Κέντρου, προκειμένου να πραγματοποιούν test Covid-19 σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Τα test είναι προαιρετικά και για την πραγματοποίηση τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος

Την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, στο Χατζηγιάννειο, ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο "Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης", θα πραγματοποιήσει δωρεάν μαστολογικό έλεγχο και μαστογραφία σε γυναίκες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους - ανασφάλιστες, που έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον ανταποκρινόμενες σε προηγούμενο δελτίο τύπου.

Οι γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το ραντεβού τους, ενώ για την ύπαρξη κενών θέσεων οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Έδεσσας, κα. Παπαδοπουλου Ευτέρπη τηλ. 2381350080 και στο Κέντρο Κοινότητας 2381025973, κα Προφητηλιωτου Κωνσταντίνα, έως και την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 9:00 - 15:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέταση είναι το RAPID TEST που μπορεί να πραγματοποιηθεί δωρεάν στο Χατζηγιάννειο στις 15 Νοεμβρίου 2021 και ο αριθμός του ΑΜΚΑ.

Επισημαίνεται ότι οι ιατροί και οι νοσηλευτές που θα πλαισιώνουν την διαγνωστική ομάδα, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τις γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην δράση, όπως και την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο "Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης" για την συνεργασία. «Η προσπάθεια για πρόληψη κι ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού είναι συνεχής και η δράση για δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί μπορεί να σώσει ζωές», δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 17ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΤΟΥΣ 2021

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν.4555/2018, σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ τ.Α΄ αρ. 55/11.03.2020), που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18.30΄ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Έδεσσας έτους 2022 (Εισηγητής: Εκτελεστική Επιτροπή).

2. Έγκριση Φακέλου Δημόσιας Σύμβασης και δημοπράτηση της μελέτης «Εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Έδεσσας» (Εισηγητής: Δ/νση Τ.Υ. & Πολεοδομίας).

3. 6η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021 (Εισηγητής: Δ/νση Τ.Υ. & Πολεοδομίας).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

4. 10η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 (Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

5. Έγκριση της έκθεσης Γ τριμήνου του έτους 2021 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού (Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).

6. Παραχώρηση κατά χρήση δύο χώρων εμβαδού περίπου 20 τ.μ. έκαστος στην Πλ. Μεγ. Αλεξάνδρου για τις ανάγκες του υποέργου υπογειοποίησης δικτύου ΔΕΔΔΔΗΕ στα πλαίσια του έργου Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Έδεσσας- OPEN MALL (Εισηγητής: Δ/νση Διοικητικών & Οικονομικών υπηρεσιών).

7. Διοικητική αποβολή από τμήμα δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Ριζαρίου (Εισηγητής: Δ/νση Διοικητικών & Οικονομικών υπηρεσιών).

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

8. Παραχώρηση χρήσης σχολικών αιθουσών κατά το σχολικό έτος 2021-22 (Εισηγητής: Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς).

9. Ενημέρωση για την επέκταση αρδευτικού δικτύου στον οικισμό Σαμαρίου της κοινότητας Σωτήρας (Εισηγητής: Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Τοπικής οικονομικής ανάπτυξης).

10. Έγκριση της αριθμ. 114/2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. με θέμα «Αναμόρφωση Τιμολογιακής Πολιτικής ΔΕΥΑΕ 2021» (Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΕΥΑΕ).

11. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΕΥ ΖΗΝ» (Εισηγητής: Πρόεδρος).

12. Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Έδεσσας» (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.).

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους εισηγητές των θεμάτων για πληρέστερη ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ν. ΓΚΙΟΥΡΟΣ

11-11-2021/14:48