ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ( ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΡΑΠΙΤ-ΤΕΣΤ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΑΚΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ)...

2022-04-19

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για τη διεξαγωγή rapid test στην Αριδαία

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ - Κινητή Ομάδα Πέλλας, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test την Mεγάλη Τετάρτη 20/04/2022 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο από τις 09:30 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι.

Διευκρινίζεται ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ σε όλους τους πολίτες. Ωστόσο, βεβαίωση αποτελέσματος θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα για οποιαδήποτε χρήση ΜΟΝΟ για τους πλήρως εμβολιασμένους και εφόσον έχουν περάσει 14 ημέρες από την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ακόμη, όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να πραγματοποιούν rapid test είτε α)με υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα επικυρωμένη με γνήσιο της υπογραφής, είτε β) με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.

Ενημέρωση Δημάρχου Αλμωπίας σχετικά με τις εργασίες στο Δασάκι.

Ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, έκανε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης αναφορικά με τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα, τις τελευταίες ημέρες στο Δασάκι Αριδαίας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: « Όπως γνωρίζετε, το Δασάκι το πήραμε στην κατοχή μας, το Νοέμβριο του περασμένου έτους. Άρα δεν είναι ούτε 5 μήνες στην κατοχή μας και εμείς σε αυτό το διάστημα, φροντίσαμε να το καθαρίσουμε, να το ευπρεπίσουμε, να κλαδέψουμε και να το κάνουμε έναν χώρο ασφαλή για τον δημότη και τον επισκέπτη. Έγιναν όλα με νόμιμες διαδικασίες και θα θυμίσω κάτι.

 Ήρθε το Δασαρχείο, προσήμανε όλα τα επικίνδυνα δένδρα, είδε ποια είναι ξερά και ποια πρέπει να φύγουνε, εκτίμησε τον όγκο και το μέγεθος των ξύλων που θα βγούνε και μας έχει δώσει τη σχετική βεβαίωση προκειμένου αυτά τα ξύλα να μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παρών στις εργασίες ήταν και ο πρόεδρος της Αριδαίας, Θοδωρής Ταρασίδης, ο οποίος γνωρίζει κάποιες οικογένειες και με δική του υπόδειξη θα δοθούν σε αυτές.

Το θέμα δεν είναι όμως εκεί. Το θέμα είναι, ότι το Δασάκι επιτέλους καθαρίστηκε και σε μια εβδομάδα θα είναι εντελώς καθαρό, θα είναι επισκέψιμο για τον καθένα, για τα παιδιά μας. Ήδη φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει, δεν έγινε καμία οικολογική καταστροφή, δεν έγινε κανένα άναρχο κόψιμο, υπάρχει και το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ όπως και το έγγραφο του Δασαρχείου και όποιος το θέλει μπορούμε να του το δώσουμε. 

 Δεν θα κάνουμε τηλεδικαστήρια, ούτε στα sites, ούτε στα ραδιόφωνα. Είμαστε εδώ καθημερινά και όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει και να πάρει όποιο έγγραφο θέλει. Απλά θα ήθελα να πάμε με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και να πάμε να δούμε τι δουλειά έγινε, καθώς ότι ήταν να κλαδευτεί κλαδεύτηκε, ότι ξερό ήταν να απομακρυνθεί, απομακρύνθηκε και ότι σάπιο υπήρχε, έφυγε. 

Τα καλώδια της ΔΕΗ όπου υπήρχαν συστάδες είναι καθαρά, τα ΚΑΦΑΟ το ίδιο, τα καλώδια που δεν κατέληγαν πουθενά απομονώθηκαν, οπότε έγινε μια πολύ σοβαρή δουλειά.

Οπότε να μην ψάχνουμε δικαιολογίες και αφορμές αλλά να βλέπουμε την ουσία και η ουσία είναι μία. Δασάκι, καθαρό και πολύ σύντομα επισκέψιμο. Το αναγνωρίζουν οι δημότες και θα το αναγνωρίζουν. Οπότε να μην βλέπουμε ανώνυμα σχόλια, αλλά σχόλια με ονοματεπώνυμο. Εμείς πήγαμε εκεί ως δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι νομικών προσώπων, εργαζόμενοι, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του Δασαρχείου και έγινε ότι απαιτούταν και ότι χρειαζόταν».

19-4-2022/15:32