ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ...

2021-09-03

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από το Δήμο Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας, σε συνεργασία με την εταιρεία POLYECO, συνεχίζει το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ανακύκλωσης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα απόβλητα, με στόχο να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο περιβάλλον, ένα φαινόμενο με τεράστιες και μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε συλλογή κενών συσκευασιών από τις κοινότητες Ξιφιανής, Αλώρου, Αψάλου, Πολυκάρπης, Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς, Σωσάνδρας, Γαρεφείου και Δωροθέας.

Η προσπάθεια για ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον συνεχίζεται. Συγκεντρώνουμε τις συσκευασίες στους κάδους, σε κάθε γεμιστήρα και κάνουμε τρόπο ζωής την ανακύκλωση τους.

Υπενθυμίζουμε στους παραγωγούς ότι για την ορθή διαχείριση, πρέπει να ακολουθούν τα επόμενα τρία απλά βήματα:

1) Ξεπλένουμε 3 φορές τις κενές φιάλες, ρίχνουμε τα υπολείμματα στο βυτίο του ψεκασμού.

2) Καταστρέφουμε το δοχείο τρυπώντας το, ώστε να αποφύγουμε την επαναχρησιμοποίηση του.

3) Τοποθετούμε τα δοχεία φυτοφαρμάκων στους ειδικούς κόκκινους κάδους κλείνοντας το καπάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου μας στο τηλ. 2384023215.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

«Η νίκη της Ελπίδας» στο Ανοιχτό θέατρο Δασάκι, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας σας προσκαλούν στην παιδική παράσταση του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας - Θράκης «Η νίκη της Ελπίδας».

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ελπίδα είναι ένα κοριτσάκι που αγαπάει πολύ τον παππού και την γιαγιά της. Όμως ο κύριος Κορονοϊός δεν της επιτρέπει πια να τους δει. Είναι θυμωμένη. Νιώθει φυλακισμένη. Παρέα έχει μόνο τις κούκλες της . Σκαρφίζεται λοιπόν να κάνει την άρρωστη και να τους πάρει τηλέφωνο γιατί είναι σίγουρη πως θα την λυπηθούν και θα πάνε σπίτι να την δουν, να την φροντίσουν, μιας και η μαμά και ο μπαμπάς λείπουν στην δουλειά και τα μαθήματα γίνονται πια διαδικτυακά. Όμως τα πράγματα άλλαξαν . Δεν είναι όπως παλιά. Θα καταφέρει η μικρή μας να καταλάβει γιατί πρέπει να μείνει μακριά τους. Θα καταλάβει πώς μπορεί να νικήσει τον ιό;

Μια διαδραστική παράσταση βγαλμένη μέσα από την καινούρια καθημερινότητα.

Βάλτε τις μάσκες σας και ελάτε να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Ένα έργο με την επιστημονική συμβολή του Ιατρού Βιοπαθολόγου Μάριου Φλέσσα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Καλλιόπη Παπαδάκη

Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα

Μουσική επιμέλεια-Στίχοι: Λαμπρινή Ιωάννου

Χορογραφία: Μαρίνα Στεργιοπούλου

Σκηνικά-κοστούμια: Moda Syste

Φωτισμοί: Σπύρος Χαρέλας

Γραφιστικά: Χαράλαμπος Αθανασιάδης

Παίζουν: Χρήστος Γκουτσίδης , Αναστασία Ευσταθοπούλου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Θα τηρηθεί η πληρότητα σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

«Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας».

Με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάγκη του κάθε δημότη για πρόσβαση σε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, θα καταθέσει πρόταση στο Πράσινο ταμείο για χρηματοδότηση με τίτλο: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας».

Σκοπός και αντικείμενο του «Επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας», είναι να προωθηθεί ο χωρικός σχεδιασμός και να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης και η απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο θα καταγραφούν ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, η υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση.

Με την δημιουργία δυναμικών κοινοχρήστων χώρων στην Αριδαία και στις Κοινότητες με σκοπό την ανάδειξή ζωντανών γειτονιών σε κάθε μια από αυτές, θα συντελεστεί χωροταξική αναδιοργάνωση όλων των Κοινοτήτων και οργανική ένταξη σε έναν ενιαία σχεδιασμένο χώρο όλων των επιμέρους περιοχών, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη στην περιοχή διακοινοτικών λειτουργιών καθώς και για την αρμονική συνύπαρξή τους με την τοπική κοινωνία.

Ο σχεδιασμός και η εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, σε εφαρμογή των διατάξεων της οικείας νομοθεσίας περί αναπλάσεων θα αποσκοπούν, όχι μόνο στη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος και στην προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων των προτεινόμενων προς ανάπλαση περιοχών σε κάθε Κοινότητα, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος και της φυσικής τοπογραφίας με σκοπό τη συνύπαρξη φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος στο πλαίσιο ενός βιώσιμου σχεδιασμού.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αλμωπίας αποτελεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, γνώμονα για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου και φιλικού προς τον Δημότη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ

Προσωρινή μετακίνηση λαϊκής αγοράς Λουτρακίου

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Έχοντας υπ'όψη: 

• Το με αριθ. 12216/12-7-2021 έγγραφο Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο γνωστοποιείται ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά της λαϊκής λόγω πραγματοποίησης τεχνικών έργων στον χώρο που διενεργείται η λαϊκή αγορά, 

• Το με αριθ. 13363/29-7-2021 έγγραφο ΤΤΟΑ, σύμφωνα με το οποίο καλείται το Τοπικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με την προσωρινή μετακίνηση της λαϊκής αγοράς λόγω έργων,

 • Την με αριθ. 3/2021 Απόφαση Τοπικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία το Τοπικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί θετικά σχετικά με την προσωρινή μετακίνηση της λαϊκής αγοράς του Λουτρακίου για την εκτέλεση εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία και προτείνει ως νέο, προσωρινό χώρο διενέργειας της λαϊκής την Κεντρική πλατεία Λουτρακίου (δημοτικός κοινόχρηστος χώρος), 

• Την παρ. παρ. 1 άρθρο 29 Ν.4497/17 σύμφωνα με το οποίο «Για τη μετακίνηση, την επέκταση, τη χωροθέτηση και την εν γένει λειτουργία των λαϊκών αγορών αποφασίζουν οι υπηρεσίες των φορέων λειτουργίας ύστερα από σύμφωνη γνώμη των επιτροπών του άρθρου 28, 

• Η από 01/09/2021 Γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθ. 28 σχετικά με την προσωρινή μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, 

• Το γεγονός ότι, καθώς αποτελεί κλειστό, δημοτικό χώρο δεν απαιτείται έγκριση από το ΑΤ Αλμωπίας,

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

1. Την προσωρινή μετακίνηση της λαϊκής αγοράς Λουτρακίου στην Κεντρική Πλατεία Λουτρακίου, που βρίσκεται πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, από τις 4/9/2021 και για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο για την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων που θα πραγματοποιηθούν. 

2. Η επιστροφή της λαϊκής αγοράς στο αρχικό της χώρο, θα γίνει μετά από έγγραφη ενημέρωση του ΤΤΟΑ από το Τμ. Τεχνικών Υπηρεσιών σχετικά με την περαίωση των προαναφερόμενων εργασιών, με νέα απόφαση 

3. Την τοποθέτηση των πωλητών που δραστηριοποιούνται στην λαϊκή αγορά στις παρακάτω, αριθμημένες προσωρινές θέσεις οι οποίες ισχύουν για όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης της λαϊκής στο εν λόγω χώρο. Κατά την επιστροφή τους στην αρχική θέση της λαϊκής, οι πωλητές θα συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους στις αρχικές τους θέσεις, χωρίς άλλη απόφαση. 

Οι θέσεις και οι πωλητές οι οποίοι τοποθετούνται σε αυτές είναι οι εξής: 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΩΛΗΤΗ 

1 Ιωακειμίδου Ιωάννα 2 Γκανταϊδης Γκιβί 3 Κωνσταντίνου Κυριακή 4 Κουϊμτσίδου Μιλάνα 5 Μακαρίδης Οδυσσέας 6 Χατζηιορδανίδου Χαρίκλεια 7 Τεκκές Χαράλαμπος 8 Χαραλαμπίδης Φίλιππος 9 Βαρσαμίδης Ιωάννης 10 Ούρδας Αναστάσιος 11 Σαρακινλής Ευάγγελος 12 Αμανατίδου Ρίτα 13 Τσαχειρίδου Ελένη 14 Τσολερίδου Ειρήνη 15 Κακούδη Ευστρατία 16 Κοτζά Αικατερίνη 17 Μπίνου Ειρήνη 18 Σταύρου Δέσποινα 19 Ιωάννου Αικατερίνη 20 Γκέλος Βασίλειος 21 Σέλκος Νικόλαος 22 Στόϊκου Πασχαλίνα 23 Λαγούδη Μαρία 24 Αθανασιάδου Άννα 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟ

03-9-2021/11:35