ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ...

2021-03-21

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 2006 ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, με πρωτοβουλία του Έλληνα καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, κ. Στυλιανού Αντωναράκη.

Τα άτομα με σύνδρομο Down, είναι κάτι παραπάνω από άτομα που έχουν ανάγκη για βοήθεια. Είναι άτομα, που χρειάζονται την υποστήριξή μας για να αποδείξουν τις δυνατότητες και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Αν και βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, εξαιτίας της βραδύτερης σωματικής και νοητικής ανάπτυξης τους, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες αυτών των ατόμων. Αποτελεί κύρια μέριμνά μας, να σταματήσει η προκατάληψη εναντίον τους. Με την κατάλληλη φροντίδα, ένα παιδί με σύνδρομο Down, προχωράει αναπτύσσοντας τις δεξιότητές του κι έχει θέση στην κοινωνία, όπως όλοι μας. Είναι σημαντικό από την πλευρά μας να προωθήσουμε της ικανότητα ανάπτυξής τους, περιβάλλοντάς τα με αγάπη και σεβασμό.

«1821 Δένδρα» για την Αλμωπία.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού κι Εθελοντισμού, ξεκινάει τις παράλληλες δράσεις του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρας Δασοπονίας, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ ακριβώς 50 χρόνια πριν και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους ανθρώπους όλου του πλανήτη, σχετικά με την σημασία του δασικού οικοσυστήματος.

Σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, για τον Δήμο και τους δημότες, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, εορτάζεται μοιράζοντας «1821 δένδρα», υπενθυμίζοντας σε όλους αφενός τον άρρηκτο δεσμό μας με το φυσικό περιβάλλον, αφετέρου την ιστορική σημασία της Ελληνικής Επανάστασης.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, στάθηκαν όλοι οι Πολιτιστικοί και Μορφωτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και τα δέντρα μοιράστηκαν σε εκπροσώπους τους.

Επιπλέον τις επόμενες ημέρες, εντός της πόλης της Αριδαίας θα φυτευτούν 109 δένδρα, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνονται από την Απελευθέρωση της πόλης.

Ως Δήμος Αλμωπίας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εξής επαγγελματίες, που δίχως την προσφορά του, η δράση δεν θα πραγματοποιούταν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: Φυτώρια Γαβριηλίδης (Κάτω Ροδωνιά), Κέντρο Κήπου Γεωργιάδης (Αριδαία) Φυτώρια Γκλαβάκη (Πιπεριά), Φυτώρια Δήμου (Πολυκάρπη), Φυτώρια Γεωργίου Συλλέκτη (Αριδαία), Φυτώρια Σιώπη (Αριδαία), Φυτώρια Τουφεξή Ιωάννη (Όρμα).

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και των ευαίσθητων περιβαλλοντικών ισορροπιών, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής μας. Η δράση «1821 δένδρα» είναι ένα βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Με το σύνθημα "Μη σπαταλάς το νερό σήμερα, για να μην το στερηθείς αύριο", ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 22Η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα υπενθύμισης της σημασίας του νερού στην ανθρωπότητα αλλά και ευαισθητοποίησης για το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης. Με αφορμή αυτή την σημαντική ημέρα, (προσ)καλούμε όλους τους πολίτες του τόπου μας να αποστείλουν στο e-mail της υπηρεσίας μας (deyaalmopias1@gmail.com) και στη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/ΔΕΥΑΑλμωπίας), μέχρι τη Δευτέρα 22/03, φωτογραφίες από τοπία, πηγές και οποιαδήποτε σημεία της Αλμωπίας μας, τα οποία εμπεριέχουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μας, το νερό.

Ένα κλικ από τον καθένα σας για να τιμήσουμε αυτή την ημέρα, μέσα από τις ομορφιές του τόπου μας όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς μέσα από τα δικά σας τα μάτια.

Οι φωτογραφίες σας θα δημοσιευθούν την Δευτέρα 22.03.2021 συνοδευόμενες από ένα δελτίο τύπου αφιερωμένο στην ημέρα αυτή.

21-3-2021/13:04