ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΥΡΙΟ 26/01/2022 & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ)

2022-01-25

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 26/01, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου άρδευσης σε οικισμούς του Δήμου Αλμωπίας

Την έγκριση μελέτης για επέκταση των δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 3,8 χλμ, υπερψήφισε η Οικονομική Επιτροπή, έργο προϋπολογισμού 102.000€. Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στις επεκτάσεις - βελτιώσεις του δικτύου άρδευσης στα αγροκτήματα του Δήμου Αλμωπίας. 

Αναφορικά με την Δ.Ε. Αριδαίας θα κατασκευαστεί αρδευτικό δίκτυο στον οικισμό Υδραίας (περιοχή Μποβούτ), στην Αριδαίας (περιοχή Ντάρεβιτς) και στους Προμάχους (περιοχή Αρβινίκ). Αντίστοιχα για την Δ.Ε. Εξαπλατάνου θα γίνει επέκταση αρδευτικού δικτύου στις Τ.Κ. Κωνσταντίας(Ά ποτιστικά), Ίδας (περιοχές Οριζάρια και Τούμπα) και Μηλιάς (ΑΞ Συκιές).

Συγκεκριμένα θα γίνει επέκταση αρδευτικού σωληνωτού δικτύου με σωλήνες από PVC ονομαστικής διαμέτρου D140 mm, ονομαστικής πίεσης 10 Αtm, συνολικού μήκους 3,820 μέτρων καθώς και η τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων αρδευτικών διατάξεων για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των ανωτέρω περιοχών.

Η επέκτασή του αρδευτικού δικτύου και η κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας, αποτελούν στόχο της Δημοτικής αρχής για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου του Δήμου μας.

25-01-2022/16:52