ΑΛΜΩΠΙΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΠΕΛΛΑ-ΣΚΥΔΡΑ: Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ...

2023-09-11

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε λοιπόν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, όπου οι πολίτες με την ετυμηγορία τους θα αναδείξουν τις νέες Δημοτικές Αρχές για την επόμενη πενταετία.

Τα επιτελεία των υποψηφίων βρίσκονται στο φουλ, οι υποψήφιοι έχουν επιδοθεί στο κυνήγι της ψήφου, με τη βοήθεια γνωστών, φίλων κλπ συγγενών, έχοντας κυρίως για αρωγό τους στην προσπάθεια αυτή το διαδίκτυο κυρίως, αλλά και τον έντυπο τύπο.

Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την τύπωση κλπ εκτύπωση καρτών, φυλλαδίων κλπ ενημερωτικών εντύπων εργάζονται πυρετωδώς για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των χιλιάδων υποψηφίων αυτοδιοικητικών.

Οσονούπω θα αρχίσουν και τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων αλλά και οι παρουσιάσεις των συνδυασμών σε ανάλογες εκδηλώσεις, όπου καλό θα είναι οι υποψήφιοι να ανακοινώσουν και τις προγραμματικές τους δηλώσεις κλπ προγράμματά τους, προκειμένου ακούσουν οι ψηφοφόροι , να κρίνουν και να αποφασίσουν ανάλογα.

Τώρα ίσως αναρωτηθεί κάποιος, υπάρχει άνθρωπος που θα ψηφίσει με βάση το πρόγραμμα των υποψηφίων και όχι με βάση το συγγενολόι, τις φιλίες, και τις συμπάθειες στα πρόσωπα των υποψηφίων; Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν τελικά και αυτοί οι ψηφοφόροι που αποφασίζουν με κριτήρια διαφορετικά από ότι το σύνολο σχεδόν του εκλογικού σώματος, ειδικά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, καθόσον όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ!!

Εν αναμονή λοιπόν τις ανακήρυξης των συνδυασμών και των υποψηφίων συμβούλων που θα πλαισιώσουν αυτούς, την Δευτέρα 11/9/2023, θα προσπαθήσουμε με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να καταγράψουμε την ακτινογραφία των παρατάξεων και υποψηφίων Δημάρχων στους τέσσερις Δήμους της Π.Ε Πέλλας.

''ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ή ΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ'';

Ερωτηματικό αποτελεί ο Δήμος Αλμωπίας, καθόσον το τοπίο είναι… θολό, ενώ η αποχώρηση του Προκοπίδη (Λάκη) Ευάγγελου από τη διεκδίκηση του Δήμου, άλλαξε τα δεδομένα.

Με την αποχώρηση λοιπόν του Προκοπίδη, παραμένουν και πάλι οι τρεις παρατάξεις όπως και το 2019, καθόσον από την αναμέτρηση θα απουσιάζει ο συνδυασμός του Χατζηδημητρίου Σάκη ''ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ'', οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του οποίου, κάποιοι επέλεξαν την αποχή και κάποιοι τη συμμετοχή τους στους τρεις υπάρχοντες συνδυασμούς.

Μάλιστα στην Αλμωπία υπάρχει και το προηγούμενο της μη επανεκλογής για δεύτερη συνεχόμενη φορά του νυν Δημάρχου, ενώ ίσως επηρεάσει ανάλογα και το γεγονός ότι το Κυβερνών κόμμα που εκπροσωπείται από τους δύο υποψηφίους Δημάρχους, έχοντας δύο βουλευτές και έναν Υφυπουργό, δύσκολα θα αφήσει τον Δήμο να αλλάξει χρώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει και κάτι, καθόσον και ο έτερος συνδυασμός που δεν πρόσκειται στη Ν.Δ έχει στις τάξεις του πολλά αξιόλογα στελέχη που ανήκουν πολιτικά στη Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο του Μπάτση Χρήστου απαρτίζεται από 214 άτομα, του  Παρούτογλου Νίκου από 256, ενώ του Μπίνου Δημήτρη από 165 άτομα.  

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν οδηγούν και εδώ στο συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος θα αναδειχθεί πολύ πιθανό στο Β΄. γύρο. 

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Δήμο Αλμωπίας δεν έχει κατεβάσει ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ.

''ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ'';

Δύο συν-ονόματοι λοιπόν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τη διεκδίκηση τις καρέκλας του Δημάρχου στην Πρωτεύουσα της Πέλλας, στην πόλη των Καταρρακτών. Η αναμέτρηση των δύο Γιάννηδων, Μουράτογλου και Τσεπκεντζή, αναμένεται να εξελιχθεί σε ντέρμπι με αμφίβολο αποτέλεσμα, καθόσον και οι δύο παρατάξεις έχουν στη φαρέτρα τους δυνατά ονόματα που μπορούν να εκλεγούν, ακόμη και από την πρώτη Κυριακή, καθόσον η υποψηφιότητα Λυτρίδη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν μπορεί να απειλήσει τους δύο μονομάχους.

Ο αριθμός των ατόμων που απαρτίζουν τους δύο παρατάξεις είναι από 184 άτομα έκαστος.

''ΣΤΑΘΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ'';

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκλογές στο Δήμο Πέλλας, καθόσον και οι τρεις υποψήφιοι, μάλλον είναι πολύ κοντά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά Καστερίδης Στάθης, διεκδικεί με αξιώσεις να κόψει πρώτος το νήμα και την πρωτιά, ενώ είναι βέβαιο ότι ο επόμενος Δήμαρχος θα κριθεί στον Β΄. γύρο.

''ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ'';

Άρωμα γυναίκας στο Δήμο Σκύδρας, όπου η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η πρώτη Κυριακή κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει Δήμαρχο. Η Παπαδοπούλου Μαρία, κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να συγκροτήσει έναν ισχυρό συνδυασμό, αποτελούμενο από 121 άτομα και απειλεί να ρίξει από το… θρόνο της την Ιγνατιάδου Κατερίνα του 65%, που σύμφωνα με πληροφορίες μας το ψηφοδέλτιό της ανέρχεται σε πάνω από 180 άτομα.

Σίγουρα η νυν Δήμαρχος διατηρεί το προβάδισμα, αλλά να μην λησμονούμε ότι θα έχει απέναντί της μία ''Αλεπού'' η οποία γνωρίζει την αυτοδιοίκηση καθόσον έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος στον παραπάνω Δήμο.

Όπως και στο Δήμο Έδεσσας η Λαϊκή Συσπείρωση κατεβάζει στο Δήμο Σκύδρας υποψήφιο τον Σουμελίδη Γιάννη, ο οποίος διεκδικεί ένα αξιόλογο ποσοστό των ψηφοφόρων του Δήμου Σκύδρας.

11/9/2023