ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ...

2022-11-07

«Τον παρέσυρε το... προεκλογικό ρέμα».

Με αδιάσειστα στοιχεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, διαψεύδει απολύτως τους ισχυρισμούς του δημοτικού συμβούλου Έδεσσας, Βαγγέλη Θωμά, ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί της Π.Ε. Πέλλας για αδράνεια, ως προς τον καθαρισμό του ρέματος των Ξανθογείων.

Όπως αποδεικνύει, με τα σχετικά έγγραφα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο καθαρισμός του ρέματος των Ξανθογείων έχει συμπεριληφθεί, μαζί με άλλα ρέματα σε μελέτη με τίτλο «καθαρισμός ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας», πολύ πριν ανακαλύψει το πρόβλημα ο κ. Θωμάς.

Συγκεκριμένα:

Η μελέτη του έργου, συνολικού προϋπολογισμού, 550.000,00 ευρώ, έγινε από εμάς στις 5/7/2021, ενώ το ενδιαφέρον του κ. Θωμά εκδηλώθηκε όψιμα με επιστολή του προς την Π.Ε. Πέλλας, στις 26/1/2022.

Δηλαδή πολλούς μήνες μετά τη δρομολόγηση του έργου από τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες.

Η μελέτη δημοπρατήθηκε στις 28/9/21 και η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 11/4/22, μέσα στο σύνηθες χρονικό πλαίσιο αυτών των διαδικασιών.

Το έργο εξελίσσεται κανονικά σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, με προτεραιότητα σε ρέματα υψηλότερου βαθμού επικινδυνότητας και προγενέστερης ένταξης στο σχεδιασμό του έργου.

«Το ρέμα των Ξανθογείων, όπως και όλα τα υπόλοιπα» τόνισε ο κ. Τζαμτζής, «θα καθαρισθούν έγκαιρα, επειδή αυτό προγραμματίσθηκε από την Π.Ε. Πέλλας, πολύ πριν εκδηλωθούν οι προεκλογικές ευαισθησίες κάποιων δημοτικών συμβούλων.

Μας εξέπληξε ο κ. Βαγγέλης Θωμάς με την ανάρτησή του, δεδομένου ότι έχει ενημερωθεί σχετικά, από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε λάβαμε την επιστολή του.

Αντιλαμβανόμαστε ότι όσο ο χρόνος των εκλογών θα μετρά αντίστροφα, τόσο θα αφυπνίζεται το ενδιαφέρον των υποψηφίων για τα προβλήματα του τόπου τους.

Συνηθίζεται ακόμη να «καπελώνουν» , κάποιοι υποψήφιοι, τα έργα που γίνονται στην περιοχή τους, παρουσιάζοντάς τα σαν δική τους πρωτοβουλία και μέριμνα.

Τέτοιους σφετερισμούς θα δούμε πολλούς τους επόμενους μήνες.

Εμείς, σε ό,τι μας αφορά, θα αποδίδουμε, με αδιάψευστα επιχειρήματα, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Θα αφήνουμε την αλήθεια να ξεμπροστιάζει το όψιμο ενδιαφέρον εκείνων που πιστεύουν ότι μπορούν, με ξεπερασμένα κόλπα, να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών τους ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

"Φωνή βοώντος εν τη ερήμω..."

Αν και από τον περασμένο Ιανουάριο (δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο) είχα ζητήσει με επιστολή μου από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πέλλας τον καθαρισμό ρέματος στον οικισμό των Ξανθογείων της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, εν τούτοις η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει απαράδεκτη!

Τα υλικά έχουν συσσωρευτεί ακόμη περισσότερο, η μεγάλη ποσότητα χώματος και χόρτων στην κοίτη του ρέματος που βρίσκεται εντός του οικισμού έγινε ακόμη μεγαλύτερη και η... αδιαφορία των αρμοδίων "γιγαντώθηκε"!!!

Απευθύνθηκα φαίνεται σε "ώτα μη ακουόντων..."

Όμως το πρόβλημα από την αδράνειά τους γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό, όλο και επικίνδυνο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της μη ασφαλούς διέλευσης του νερού από τον οικισμό, εγκυμονώντας πολλαπλούς κινδύνους με ενδεχόμενες απρόβλεπτες καταστάσεις λόγω και των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να σημειωθούν μέσα στον χειμώνα.

ΥΓ: Υπενθυμίζω ότι το εν λόγω ζήτημα έχει αναφερθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας και προσωπικά στον κ. Δήμαρχο για να επιλυθεί. Ωστόσο, η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν μπορεί ο Δήμος να παρέμβει καθώς η αρμοδιότητα καθαρισμού των ρεμάτων ανήκει στην Π.Ε Πέλλας.

07/11/2022