ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ HΜΕΔΑΠΟΥΣ

2021-12-19

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ένα άκρως φιλόδοξο πρόγραμμα για τη στέγαση των άστεγων πολιτών (αλλοδαπών και ημεδαπών) στα άδεια σπίτια ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Όπως έκανε γνωστό η ίδια μιλώντας στο protothema, το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου κοινωνικά και οικονομικά προσιτής κατοικίας» είναι πανέτοιμο και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το 2022.

Παράλληλα θα χρηματοδοτηθεί σε πρώτη φάση από το Ταμείο Ανάκαμψης με 1,6 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα:

«Η κοινωνική προστασία, ένταξη και επανένταξη δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να αποτελούν προτεραιότητές μας, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία.

Ειδικά για τους άστεγους συμπολίτες μας, ενισχύσαμε περαιτέρω το δίκτυ προστασίας με νέες υπηρεσίες και αγαθά και διευρύναμε τους δικαιούχους προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας. Φροντίζουμε καθημερινά για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους και την αξιοπρεπή διαβίωση, ειδικά των πλέον ευάλωτων.

Αποσκοπούμε στην αξιοποίηση κατοικιών μέσα στον αστικό ιστό, οι οποίες δεν κατοικούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμβάλλουμε έτσι διπλά και στην ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και στην οικιστική αναβάθμιση των πόλεων εφόσον θα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικιών να συντηρήσουν, να αποκαταστήσουν και να βελτιώσουν την ιδιοκτησία τους. Θέλουμε να ζωντανέψουμε ξανά τις γειτονιές.

Γιατί δεν είναι λίγες οι κατοικίες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, αλλά και τη υγειονομικής που ακολούθησε, έμειναν παραμελλημένες.

Η καταγραφή και παρακολούθηση αστέγων, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, δεν σταματάμε όμως εδώ. Προχωρούμε στη θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των φορέων αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης με σκοπό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες παροχής υπηρεσιών.

Μέρος του μηχανισμού, είναι η λειτουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα δίνει τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς να υποβάλουν και να διεκπεραιώνουν στεγαστικά αιτήματα, παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο (on line) τη διαθεσιμότητα σε κλίνες όλων των δομών φιλοξενίας αστέγων. Το έργο συνολικά βρίσκεται στη φάση της παραμετροποίησης.

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του θεσμικού πλαισίου ώστε να ξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία του».

19/12/2021

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-12-19 17:37

Μήνυμα:

Ας στεγάσει πρώτα τους Έλληνες που μένουν στον δρόμο και εάν περισσέψει τίποτα ας μπει και κανένας λαθρομετανάστης Ορθόδοξος Χριστιανός.