ifonitispellas.gr-Δήμος Αλμωπίας

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Με αφορμή τα όσα ακούγονται και λέγονται για το νέο σύστημα που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Αλμωπίας, αναφορικά με την διαδικασία χρέωσης και πληρωμής της άρδευσης από τους αγρότες της Αλμωπίας, πολλοί παραγωγοί ρωτούν να πληροφορηθούν λεπτομερώς σχετικά με το θέμα αυτό, δηλαδή πως θα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία, καθόσον μέχρι και...

Είναι σχεδόν όλα έτοιμα για την μεταστέγαση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλμωπίας και των υπαλλήλων της, από το Δημαρχείο Αλμωπίας, στο Κοινοτικό κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Πιπεριάς-Πέλλας, λόγω στενότητας χώρων.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Νικάνδρου στην πόλη της Αριδαίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Τζαμτζή Ιορδάνη, περατώθηκαν πριν λίγο, σήμερα Παρασκευή 12/4/2024. οι Δ΄. Χαιρετισμοί, τους οποίους έψαλλε ο Αρχιμ. Δεβρελής Στέφανος μαζί με δύο Διάκους της Μητρόπολης.

Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ, στην Βέροια, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Αγροτικών συλλόγων «Μαρίνος Αντύπας» της Νάουσας, και του Αγροτικού συλλόγου «Πιερίων» Ημαθίας, όπου είχε συνάντηση με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος.

Με αφορμή τα όσα λέγονται, γράφονται και ακούγονται για την κατάργηση των Ειρηνοδικίων Αλμωπίας και Σκύδρας, μία κίνηση που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τους δύο Δήμους και ειδικότερα αυτόν της Αλμωπίας, λόγω της ιδιαιτερότητας του παραμεθορίου χαρακτήρα της περιοχής, παρατηρείται δυστυχώς, μέχρι σήμερα, σιγή ιχθύος από τους λαλίστατους κατά τα...

Τα παράπονά και τις διαμαρτυρίες τους και μάλιστα σε έντονο βαθμό εξέφρασαν στην ιστοσελίδα μας, γονείς μικρών παιδιών που επισκέπτονται την παιδική χαρά και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στην Δυτική περιφερειακή οδό, η οποία σφύζει από μικρά παιδιά κάθε απόγευμα κυρίως, από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της παιδικής χαράς.

Ακόμη ένας νεαρός συμπολίτης μας, θα κάνει ευτυχισμένο Πάσχα, καθόσον η θεά τύχη πριν λίγες ημέρες, του χάρισε ένα πελώριο χαμόγελο, που μεταφράζεται στο ποσό των 24 χιλιάδων ευρώ!!

Σε συνέχεια της ανοιχτής πρόσκλησης ενεργών πολιτών και φορέων, για τη δράση «Let's do it Greece" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/04/2024, παρακαλούμε να δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας στο e-mail: samarasteo@hotmail.comή στα τηλέφωνα:6976167270, 6937178500, αναφέροντας τον αριθμό των συμμετεχόντων...

Αγαπημένο παγκοσμίως, μεταξύ μικρών και μεγάλων, το Scrabble είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των επιτραπέζιων, το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο πνευματικό παιχνίδι στην Ελλάδα.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αλμωπίας (Δ.Ε.Υ.Α.-Α) ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης της Αριδαίας ότι, σήμερα Τετάρτη 10/4/2024 λόγω έκτακτης βλάβης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης της πόλης, θα προκληθεί πτώση πίεσης του νερού από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ..

Μάλλον διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ η χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024, Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμωπίας, η οποία διήρκησε όχι πάνω από 1-2 λεπτά.!!

Κατά τη χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024 πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που είχε σαν μοναδικό θέμα την επιλογή-εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, παρών ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στεφανίδης Γιάννης, ο οποίος ζήτησε και έλαβε τον λόγο!!, τον οποίο επέτρεψε ο Πρόεδρος!!

Κατά τη χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024 πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που είχε σαν μοναδικό θέμα την επιλογή-εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, και των δύο εκ των πέντε υποψηφίων (μπορείτε να ενημερωθείτε και να δείτε σε βίντεο τις τοποθετήσεις τους, σε προγενέστερες αναρτήσεις...

Κατά τη χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024 πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που είχε σαν μοναδικό θέμα την επιλογή-εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, και την τοποθέτηση της συν-υποψηφίας του Παπαδοπούλου Μάγδας...

Κατά τη χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024 πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που είχε σαν μοναδικό θέμα την επιλογή-εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων...

Κατά τη χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024 πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που είχε σαν μοναδικό θέμα την επιλογή-εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, τον λόγο έλαβε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μπίνος Δημήτρης, ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ σημαντκό το πρόσωπο που θα εκλεγεί...

Κατά τη χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024 πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που είχε σαν μοναδικό θέμα την επιλογή-εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, τον λόγο έλαβε ο τέως Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι υπέρ του θεσμού, ο οποίος όμως με την κατάργηση των Νομικών...

Κατά τη χθεσινή, Δευτέρα 08/4/2024 πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που είχε σαν μοναδικό θέμα την επιλογή-εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, τον λόγο έλαβε αρχικά ο Δήμαρχος Αλμωπίας ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''Είμαι υπέρ του θεσμού αλλά με προϋποθέσεις''!!

Περατώθηκαν πριν λίγο, σήμερα Δευτέρα 08/4/2024, οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, κατά τις οποίες, στην μεν πρώτη έγινε απόπειρα εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη, στη δε δεύτερη, η οποία διήρκησε ένα λεπτό!! συζητήθηκαν τα θέματα της λογοδοσίας!!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, είναι σφόδρα πιθανό, να αποβεί άκαρπη η σημερινή ψηφοφορία για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Αλμωπίας!!

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης πεζοδρομίων κλπ εργασιών, ύστερα από την ολιγοήμερη διακοπή, στην περιοχή του ΚΤΕΛ Αριδαίας, καθόσον και τα μηχανήματα αλλά και το προσωπικό έχει αυξηθεί, όπως διαπιστώσαμε σήμερα Δευτέρα 08/4/2024.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αριδαίας-Πέλλας, τίθεται προς προσκύνημα τεμάχιο εκ του Τίμιου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, προερχόμενο από τα Ιεροσόλυμα, προς αγιασμό του λαού.

Στις 31/3, μετά και την επίσημη ανακοίνωσή του ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κινήματος ΝΙΚΗ στις 17/3 , ο συντοπίτης μας Ανέστης Σαμαράς Χριστιανίδης έδωσε την πρώτη του ομιλία στη Νάουσα Ημαθίας.

Στο 15 Συνέδριο-γιορτή της ΝΔ. 50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της μεγάλης, ιστορικής και πατριωτικής παράταξης που παραμένει κυριαρχη δύναμη του πολιτικού μας συστήματος, βασικός υπερασπιστής της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής εξέλιξης της χώρας μας.

Ανακοινώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνδρου Αριδαίας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ακολουθιών για το από 07/4 έως 12/4/2024 χρονικό διάστημα.

Με αφορμή τα όσα ακούγονται και γράφονται για την οριστική κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αλμωπίας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Παρούτογλου Νίκος με άρθρο του παρεμβαίνει σχετικά με το θέμα…