ifonitispellas.gr-Υγεία

ΥΓΕΙΑ

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο να ικανοποιείτε τις διατροφικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, και να έχετε κατά νου ότι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο ώστε να μπορέσετε να καταπολεμάτε τις διάφορες ασθένειες.

Αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Αυτό σημαίνει ότι εκεί που υπήρχε και υποχρέωση διενέργειας τεστ δεν θα χρειάζεται να διενεργείται» είπε ο κ. Πλεύρης. Το μέτρο θα...

Σε ισχύ τέθηκαν οι αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης που είχε προαναγγείλει το υπ. Υγείας. Η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού επεκτείνεται στους 9 μήνες και του πιστοποιητικού νόσησης στους 6 μήνες. Μέχρι σήμερα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού είχε ισχύ 7 μηνών και το πιστοποιητικό νόσησης τριών μηνών.

Ψυχική Αποτοξίνωση: Είναι σχεδόν βέβαιο πως στην μέχρι τώρα πορεία σου έχεις συναντήσει τουλάχιστον ένα τοξικό άτομο. Ίσως πρόκειται για εκείνο τον χειριστικό συνάδελφο, τον απαισιόδοξο φίλο, το μίζερο ξάδελφο, το γνωστό που δεν σέβεται τον χρόνο σου. Είναι αυτό το άτομο που πάντα μετά από μια συνάντησή σας νιώθεις πολύ χειρότερα από ότι ήσουν...

Σε άρθρα του Insider, της Daily Mail και του People μεγάλοι σεφ, μεταξύ των οποίων και ο μακαρίτης Bourdain, μοιράστηκαν κατά καιρούς την εμπειρία τους σχετικά με το ποια πιάτα καλό θα ήταν να αποφεύγουν οι πελάτες στα εστιατόρια.

Προ των πυλών φαίνεται να είναι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείεται για κάποιες ομάδες να έρθει νωρίτερα, ακόμα και το επόμενο διάστημα, όπως για τους ηλικιωμένους, ειδικά για όσους είναι 75 ετών και άνω, ενώ είναι πιθανό να πέσει κι άλλο ο ηλικιακός κόφτης.

O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχωρά σε ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων "του φαρμακευτικού προϊόντος Accuretic f.c tab (20+12,5)mg/tab, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη N-nitroso-quinapril.

Αλλάζουν όλα με το νέο νομοσχέδιο για την ανασύσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κυρίως στα χειρουργεία των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέο μοντέλο λειτουργίας των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ακτινογραφίες και οι αξονικές τομογραφίες είναι πολύ χρήσιμες εξετάσεις, πρέπει όμως να γίνονται μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι σε κάποιες χώρες, έως και το 33% των ακτινογραφιών θώρακος που γίνονται δεν χρειάζονται.

Τέλος μπαίνει από σήμερα στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Στην τελευταία συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να αρθεί το μέτρο, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση με εφαρμογή από σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσουμε την υγεία του σώματός μας είναι μέσω της διατροφής και της άσκησης, αλλά υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη διατήρηση της υγείας σας.

Στην ανάκληση γνωστού αντιθροβωτικού φαρμάκου προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σύμφωνα με τον οργανισμό, πρόκειται για το φάρμακο Clodelib F.C.TAB 75MG/TAB BTX30 (BLISTERS PVC/PE/PVDC/ALUMINIUM FOIL 30X10 με ημ. λήξης 02/2023).

Ολοένα και περισσότεροι παραπονιούνται ότι αισθάνονται αυξημένη κούραση, εξάντληση, ατονία και αδυναμία να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Υπάρχει μια σειρά από παθήσεις, ή ασθένειες που μπορεί να σας προκαλούν κούραση, την οποία δεν ξέρετε πώς να εξηγήσετε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε 10 πιθανές παθήσεις, που είναι γνωστό ότι...

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να γίνονται εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού και στα φαρμακεία. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές, από δω και πέρα τα εμβόλια για την Covid19 αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία, όπως ήδη γίνεται το εμβόλιο της γρίπης, διότι κάτι...