ifonitispellas.gr-Υγεία

ΥΓΕΙΑ

Αμείωτος συνεχίζεται ο βαρύς φόρος αίματος του πληρώνει η χώρα μας στην πανδημία του κορονοϊού, από τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε ξεκίνησε ένα μεγάλο κύμα θανατηφόρων κρουσμάτων που δεν λέει να κοπάσει. Μόνο από την αρχή του χρόνου σχεδόν 1.500 άνθρωποι χάθηκαν από τις επιπλοκές της Covid σε όλη τη χώρα, ενώ χθες σε ένα 24ωρο κατέληξαν στον θάνατο 101...

Η κατανάλωση καφέ συνοδεύεται από μια σειρά από οφέλη για την υγεία, ειδικά για την καρδιά. Ωστόσο, οι μέθοδοι παρασκευής του καφέ, όπως το έμβολο και άλλες τεχνικές παρασκευής, που δεν φιλτράρουν τον καφέ, μπορεί να συμβάλουν σε προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με την καρδιά.

Τα αντισώματα μετά από νόσηση με την Όμικρον μένουν για εβδομάδες. Τα αντισώματα μετά από εμβολιασμό μένουν για μήνες" σημείωσε ο Παναγής Γαλιατσάτος - Πνευμονολόγος, εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έφερε και αυξημένη ζήτηση για τις ενισχυμένες μάσκες N95, KN95 και KF94, μετά και τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, που επέβαλαν τέτοιου τύπου μάσκες σε σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δύο νέα φάρμακα συνιστά διεθνής ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τους ασθενείς κορονοϊού. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα δύο νέα φάρμακα που θα προστεθούν στο "οπλοστάσιο" για τη μάχη κατά της Covid-19 είναι το baricitinib (έναν αναστολέα κινασών JAK που χρησιμοποιείται επίσης κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας) και το μονοκλωνικό...

Σταθερά και αταλάντευτα θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία μετά από εισήγηση των ειδικών λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, όπως επισημαίνει ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προκειμένου να ξεπεράσουμε και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Νέα λίστα σχετικά με τις δραστηριότητες που θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες «εστίες εξάπλωσης» του κορονοϊού κατάρτισαν Βρετανοί επιστήμονες της «επιτροπής σοφώνς» (Sage) που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία.

Την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας επισημαίνουν σε όλους τους τόνους οι επιστήμονες και συστήνουν αυτό το κρίσιμο διάστημα οι πολίτες να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας όπως είναι οι ΚΝ95, οι οποίες δεν επιτρέπουν να υπάρχουν κενά γύρω από τη μύτη, τα μάγουλα καθώς και το σαγόνι και έτσι φιλτράρουν -αν χρησιμοποιηθούν σωστά- έως το 95%...

Ο ΕΟΦ αποσύρει θερμόμετρο από την κυκλοφορία. Οι εταιρείες που διαθέτουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στην Ελλάδα, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες τους και να τα αποσύρουν από την αγορά.

Ενώ η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου, άλλοι παράγοντες, όπως τα γονίδια μπορούν να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο. Όταν ο καρκίνος εξαπλωθεί μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η γνώση των αρχικών συμπτωμάτων καρκίνου στον άντρα μπορεί να βοηθήσει να αναζητήσει έγκαιρα θεραπεία. Ακολουθούν δέκα από...

Το νερό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία μας, καθώς αποτελεί το 70% της περιεκτικότητας του οργανισμού μας. Βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος, στη λίπανση των αρθρώσεων, στην προστασία των ιστών ζωτικής σημασίας και στην αποβολή άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό (π.χ. μέσω της ούρησης, ιδρώτα) κλπ.

O κορονοϊός καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να δίνει πλήρη οδηγό σχετικά με την πανδημία. Μέσα από μια σειρά 10 ερωτήσεων και απαντήσεων λύνει κάθε απορία σχετικά με τον κορονοϊό, τη νόσηση, αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία. Δεν παραλείπει μάλιστα ο ΕΟΔΥ να προτρέψει τους πολίτες να απευθυνθούν στον προσωπικό τους γιατρό για ειδικές οδηγίες...

Με την άφιξη των εξαιρετικά μολυσματικών παραλλαγών του COVID-19, οι πιθανότητες μόλυνσης έχουν αυξηθεί, ακόμη και για τους πλήρως εμβολιασμένους. Τα εμβόλια εξακολουθούν να εμποδίζουν τους περισσότερους ανθρώπους να νοσήσουν σοβαρά.