ifonitispellas.gr-Υγεία

ΥΓΕΙΑ

Όταν το σώμα μας υπερφορτώνεται με τοξίνες, προσπαθεί να τις αποβάλει. Δίνει επίσης σημάδια που μπορεί να μοιάζουν να μη συνδέονται καθόλου. Όλα είναι μέρος της προσπάθειας του σώματος να αποτοξινωθεί.

Η τελευταία υποπαραλλαγή της Όμικρον2 με το παρατσούκλι «Κένταυρος» και επιστημονική ονομασία BA.2.75 που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία τον περασμένο Μάιο και πλέον κρούσματά της καταγράφονται σε τουλάχιστον 10 επιπλέον χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς, προκαλεί ανησυχία...

Ο ΠΟΥ έχει χαρακτηρίσει τον ιό Μάρμπουργκ ως «επιρρεπή σε επιδημίες». Προκαλεί στους ασθενείς αιμορραγία μέχρι θανάτου από μύτη, μάτια και στόμα. Τα πρώιμα συμπτώματα και οι τρόποι μετάδοσης.

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές. Βόλτες, παραλία, μπάνιο, ξεκούραση. Οι μέρες των διακοπών όμως μπορεί να κρύβουν και απρόοπτα, γι' αυτό καλό θα είναι να προνοήσετε και να μην φύγετε για τις διακοπές σας απροετοίμαστοι.

Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, συνιστώνται τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας καθημερινής φυσικής δραστηριότητας. Εάν θέλεις να χάσεις βάρος, να διατηρήσεις τα κιλά σου ή να πετύχεις συγκεκριμένους στόχους φυσικής κατάστασης, αυτός ο ο χρόνος αυξάνεται. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν έχεις αυτά τα πολύτιμα για την υγεία σου 30 λεπτά; Να...

Οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5 του κορονοϊού να «ξεφεύγουν» από την ανοσία των εμβολίων και της φυσικής νόσησης και παρουσιάζουν εκπληκτική ταχύτητα διασποράς. Ο... συναγερμός, μετά και την εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, έχει σημάνει και σήμερα (23.06.2022) συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού συμπίπτει χρονικά με την εκτίναξη των κρουσμάτων πάνω από τα 12.500 καθώς κορυφώνεται το καλοκαιρινό κύμα της πανδημίας και αναθερμαίνει την συζήτηση για την επιστροφή της μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Μη ασφαλές τρόφιμο ανακαλεί από την αγορά, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».

Το ανθρώπινο χέρι είναι κάτι αξιοσημείωτο. Όχι μόνο μας επιτρέπει να σκαρφαλώνουμε, να πετάμε και να μαζεύουμε πράγματα, αλλά μπορεί, επίσης, να αποτελέσει και ένα δείκτη υγείας, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Lancaster σε νέα τους εργασία.

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι, προειδοποίησε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς Κλούγκε, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (20.5.2022).

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Σπάνια δίνουμε προσοχή στα χέρια μας. Κι αυτό γιατί σπάνια τα συνδέουμε ως συμπτώματα πιο σοβαρών υποκείμενων καταστάσεων. Είτε υπάρχει πρόβλημα με τα νύχια, τα δάχτυλα, ή τις παλάμες, τα χέρια σας μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα που χρησιμεύουν ως σοβαρά προειδοποιητικά σημάδια προβλημάτων στην καρδιά.

Μήπως έχεις και εσύ αυτήν τη βρώμικη συνήθεια; Ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να αποθηκεύει την οδοντόβουρτσα μέσα σε πλαστικές θήκες και ειδικά προστατευτικά που πολλές φορές χρησιμοποιούμε στα ταξίδια. Γιατί όμως μπορεί αυτό να κάνει κακό στην υγεία μας;

Όπως έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, η επίμονη άρνηση της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της πανδημίας να επιτάξει τις δομές του ιδιωτικού τομέα υγείας, ώστε να μην μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μίας νόσου», οδήγησε μεταξύ άλλων, στον δραματικό περιορισμό του έργου των κλινικών του χειρουργικού...