Βαρυποινίτες έσκαψαν τούνελ για να αποδράσουν από τις φυλακές Κέρκυρας!

Να αποδράσουν μέσω τούνελ που είχαν σκάψει επιχείρησαν σήμερα τα ξημερώματα βαρυποινίτες που κρατούνται στις φυλακές της Κέρκυρας, αλλά απέτυχαν γιατί τους αντελήφθη... σκύλος. Σύμφωνα με το corfupress.com οι βαρυποινίτες άνοιξαν τρύπα η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο είχαν αρχίσει να το υλοποιούν εδώ και καιρό και περίμεναν τη σημερινή αργία για να το εκτελέσουν, ελπίζοντας σε πιθανή χαλάρωση των μέτρων προστασίας και ελέγχου.

 Οι κινήσεις τους όμως έιναν αντιληπτές από έναν... σκύλο και το σχέδιό τους ναυάγισε.Ο σκύλος, τον οποίο είχε βγάλε βόλτα στο παρκάκι δίπλα από τις φυλακές κάτοικος της περιοχής άκουσε τους θορύβους κάτω από τη γη και ειδοποίησε την εξωτερική φρουρά των φυλακών. Η έρευνα αποκάλυψε ένα τούνελ το οποίο, μάλιστα, ξεκινούσε από την ακτίνα Β΄ όπου κρατούνται 21 βαρυποινίτες. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση. Κατα πληροφορίες βρέθηκαν μέχρι και ανεμιστήρες μέσα στο τούνελ που είχε σχηματιστεί.

Δεκαεννέα 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδαα όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το έσκασαν μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες καθώς στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση.

 

Επικοινωνία