ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η εικόνα από την είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ με την πόρτα αλλά και τμήμα του τοίχου του κτηρίου να έχουν γκρεμιστεί, αλλά και τις ζημιές στα κτήρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μαρτυρά ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα. Η ΕΛ.ΑΣ. Και η αντιτρομοκρατική τέθηκαν σε συναγερμό όταν λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα ένας άγνωστος έκανε διαδοχικά τηλεφωνήματα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». “Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος.

Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Προσοχή δεν είναι φάρσα” είπε ο τρομοκράτης. Αμέσως οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται σε 24ωρη βάση στο Σύνταγμα κινητοποιήθηκαν. Ο δρόμος αποκλείστηκε και ακολούθησε η εκκένωση των κτηρίων. Αμέσως εντοπίστηκε κοντά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ ένα σακίδιο το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Στις 03:35 έγινε η ισχυρότατη έκρηξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μισή ακόμη ώρα οι αστυνομικοί δεν πλησίαζαν στο σημείο υπό τον φόβο ύπαρξης και δεύτερου μηχανισμού. Αμέσως μετά και ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία από το σημείο της έκρηξης, ενώ άρχισαν να αναζητούν και μάρτυρες που πιθανότατα είδαν κάτι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr υπάρχει στη διάθεση της αντιτρομοκρατικής μαρτυρία εργαζόμενου στη φύλαξη γνωστού καταστήματος στην περιοχή ο οποίος είδε δύο άνδρες να κινούνται ύποπτα στην οδό Ξενοφώντος λίγη ώρα πριν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.  Ο μάρτυρας έχει δώσει περιγραφή των δύο ύποπτων και τώρα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν μέσω των πλάνων που έχουν καταγραφεί από τις δεκάδες κάμερες που υπάρχουν στην γύρω περιοχή να εντοπίσουν τα δύο άτομα αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησαν προς και από τα γραφεία του ΣΕΒ.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πάντως ότι οι δράστες τοποθέτησαν μέσα στο σακίδιο έναν πολύ ισχυρό ωρολογιακό μηχανισμό. Από την έκρηξη έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές τόσο στο κτήριο του ΣΕΒ, όσο όμως και στο ξενοδοχείο Αμαλία, αλλά και στα κτήρια της Κυπριακής Πρεσβεία και σε έναν χώρο πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.  Οι εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr στη σημείο είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικές. Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της αστυνομίας όσοι βρίσκοντας στα κοντινά κτήρια είχαν απομακρυνθεί και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Επικοινωνία