Τραγωδία: Βρέθηκαν 50 παράνομοι μετανάστες νεκροί σε πλοιάριο, ανοικτά της Λιβύης!

Μία ακόμα τραγωδία στα νερά της Μεσογείου εκτυλίχθηκε σήμερα. Το Σουηδικό πλοίο «Ποσειδών» που ανήκει στην Frontex πλησίασε ένα μικρό πλοιάριο ανοιχτά της Λιβύης, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο. Αφού έσωσε 493 επιβάτες, το πλήρωμά του ανακάλυψε στα αμπάρια ένα μακάβριο εύρημα: άλλους 50 περίπου νεκρούς μετανάστες, οι οποίοι είχαν πεθάνει από την ζέστη και τις αναθυμιάσεις.

Η επιχείρηση αυτή ήταν η δέκατη μέσα στην ημέρα, καθώς ο καλός καιρός και η ήρεμη θάλασσα έχουν αυξήσει την δραστηριότητα των διακινητών των μεταναστών στέλνοντας υπερφορτωμένα πλοία προς την Ευρώπη. Το περιστατικό αυτό θυμίζει αρκετά ένα αντίστοιχο που συνέβη στις 15 Αυγούστου, με 40 νεκρούς στριμωγμένους στα αμπάρια, οι οποίοι είχαν πεθάνει από αναθυμιάσεις καυσαερίων του πλοίου.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη οι νεκροί μέχρι στιγμής στην Μεσόγειο έχουν ξεπεράσει τους 2.400. Και όσο κρατάει το καλοκαίρι, ο αριθμός τους θα ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, με την χρονιά να αναμένεται να κλείσει με ρεκόρ σ' αυτήν την μακάβρια λίστα.
 

Επικοινωνία