Τραγικός επίλογος – Νεκροί όλοι οι επιβάτες της μοιραίας πτήσης 42

Δυο μέρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της Trigana Air σε ορεινή περιοχή της Ινδονησίας, τα σωστικά συνεργεία έγραψαν τον τραγικό επίλογο της αεροπορικής τραγωδίας: εντόπισαν τις σορούς και των 54 επιβατών της μοιραίας πτήσης. Το αεροπλάνο της Trigana Air συνετρίβη την Κυριακή σε απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της ανατολικής Ινδονησίας. Χάθηκε από τα ραντάρ μόλις 10 λεπτά πριν φτάσει στον προορισμό του, μια απομακρυσμένη περιοχή της Παπούα, όπου μετέφερε χρήματα για τους κατοίκους.

"Δεν υπάρχει κανένας επιζών. Βρέθηκαν και οι 54 σοροί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας Τζούλιους Αντραβίντα Μπαράτα στο Γαλλικό Πρακτορείο.Νωρίτερα Ινδονήσιος αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να φτάσουν στην απομονωμένη ορεινή ζώνη της ανατολικής Ινδονησίας, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος."Το αεροπλάνο έχει συντριβεί, είναι κατεστραμμένο ολοσχερώς. Όλα έχουν γίνει κομμάτια και ένα τμήμα του αεροπλάνου είναι καμένο", είχε δηλώσει ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών και Διάσωσης (BASARNAS) Μπαμπάνγκ Σοελίστιο.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούν τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.Οι επιχειρήσεις έρευνας στο δάσος στο οποίο είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση είχαν διακοπεί τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας και της πολύ περιορισμένης ορατότητας.Το αεροπλάνο αυτό, ένα δικινητήριο ελικοφόρο της ινδονησιακής εταιρείας Trigana Air, είχε εξαφανιστεί την Κυριακή από τα ραντάρ κατά την διάρκεια μικρής πτήσης που πραγματοποιούσε μεταξύ δύο πόλεων της επαρχίας της Παπουασίας.Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια, όπως και 6,5 δισεκατομμύρια ρουπίες (420.000 ευρώ) σε ρευστό. Τα δημόσια αυτά κονδύλια θα μοιράζονταν στις φτωχές οικογένειες της επαρχίας.Αυτή είναι η τρίτη αεροπορική τραγωδία που σημειώνεται σε λιγότερο από έναν χρόνο στη, καταδεικνύοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της ασφάλειας στις αερομεταφορές.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένα αεροπλάνο της εταιρείας AirAsia που είχε αναχωρήσει από την Σουραμπάγια, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του αρχιπελάγους, με προορισμό την Σιγκαπούρη, είχε συντριβεί στην Θάλασσα της Ιάβας, παρασύροντας στο θάνατο 162 ανθρώπους.Στα τέλη Ιουνίου ένα αεροπλάνο της ινδονησιακής πολεμικής αεροπορίας που μετέφερε μέλη των οικογενειών στρατιωτικών και πολίτες συνετρίβη σε μια συνοικία της πόλης Μεντάν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας τον θάνατο 142 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν περίπου 20 κάτοικοι της περιοχής στην οποία συνετρίβη.

Επικοινωνία