ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Πέλλας συνεχίζοντας τη στήριξη των επιχειρήσεών – μελών του πραγματοποίησε την πρώτη παρουσίαση, στα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Πέλλας την Πέμπτη 21.1.2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει στις επιχειρήσεις – μέλη του. Το Επιμελητήριο Πέλλας αναβαθμίζοντας τις ψηφιακές υπηρεσίες δημιούργησε:

-Τη νέα Ηλεκτρονική αγορά προϊόντων (dιrect market.gr) με δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας Ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) ή τη δημιουργία βιτρίνας εμπορικών προϊόντων στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Νομού Πέλλας αλλά και στην Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά όπου εντάσσονται επιχειρήσεις από όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος αφού έχει δημιουργηθεί από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

-Τη τουριστική πύλη (filoxeno.gr) που αφορά την τουριστική προβολή όλων των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών του τουρισμού αλλά και των τοπικών προϊόντων στην Πανελλαδική Τουριστική Πύλη αλλά και στο τουριστικό Portal του Επιμελητηρίου Πέλλας μέσω του οποίου προσφέρεται και η λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-boking) και εσωτερικής οργάνωσης καταλύματος

-Τον Πανελλήνιο και Τοπικό Mοbile Επιχειρηματικό Οδηγό μια σύγχρονη υπηρεσία προβολής των τοπικών επιχειρήσεων σε κινητό με γεωαποεικονιση για εύρεση γύρω από τη θέση στάσης του επισκέπτη-Τον εμπλουτισμό του On-line Σύμβουλου του Επιχειρηματία με υπηρεσίες καθημερινής φορολογικής ενημέρωσης στα θέματα που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις.

Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται δωρεάν από το Επιμελητήριο Πέλλας στα μέλη του και σύντομα θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια με εύχρηστα επεξηγηματικά έντυπα για την αξιοποίηση από τους επιχειρηματίες των παροχών του Επιμελητηρίου Πέλλας και την ένταξη των επιχειρήσεων τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Τη ίδια ώρα επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο εκπρόσωποι των Αγροτών και συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο αλλά και τα  Προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων του Ν. Πέλλας τα προβλήματα του Αγροτικού κόσμου σχετικά με το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθώς και το αντίκτυπο  που θα έχουν τα νέα μέτρα στην τοπική αγορά και οικονομία.

Ζητήθηκε από την συντονιστική επιτροπή των Αγροτών η στήριξη του Εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις τους και συζητήθηκαν τρόποι στήριξης των αγροτών αφού η οικονομία του Νομού στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος στο πρωτογενή τομέα.  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου καθώς και τα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού μας εξέφρασαν την στήριξή τους στους Αγρότες και στους αγώνες τους αφού αντιδρούν σε μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα που δε συμβάλουν στην επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά στερούν τη δυνατότητα επιβίωσης των αγροτών και εν δυνάμει των παραγωγικών τάξεων στο σύνολό τους με καταστροφικές συνέπειες στον παραγωγικό ιστό του Νομού και της χώρας.

Επικοινωνία