Τι θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν VW, AUDI, SKODA και SEAT

Καμία νομική διεκδίκηση δεν έχει εγερθεί από πελάτη της Volkswagen στην Ελλάδα, με αφορμή τον σάλο που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της υπόθεσης των παραποιημένων στοιχείων εκπομπών ρύπων σε αυτοκίνητα του ομίλου στις ΗΠΑ. Ούτε οι κρατικές υπηρεσίες (αρμόδια υπουργεία, αστυνομικές-δικαστικές αρχές κλπ) έχουν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια, μέχρι στιγμής. Αυτό προέκυψε από δηλώσεις που έκανε ο Γενικός Διευθυντής της Kosmocar, Στίβεν Σίρτης, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής παρουσίασης.

«Το θέμα ασφαλώς είναι τεράστιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η διοίκηση της εισαγωγικής εταιρείας των VW-Audi στη χώρα μας, αναμένει ενημέρωση από το εργοστάσιο, για το ποια και πόσα προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους, με κινητήρες TDi, συναρτώνται με το «θέμα» των ημερών. Έχουν ζητηθεί λεπτομερείς αναφορές σε τεχνικό επίπεδο, δεδομένου ότι το παράτυπο λογισμικό είχε τοποθετηθεί σε μοντέλα με κινητήρες ντίζελ, όχι μόνο 2 λίτρων, αλλά, και άλλου κυβισμού. Πάντως, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νέα προϊόντα που διαθέτουν κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, κατά τα λεγόμενα του κ. Σίρτη.

 Οι εγχώριες πωλήσεις του ομίλου, την ίδια ώρα, δεν έχουν επηρεασθεί, αν και το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μόλις προ ημερών. Το ανώτατο στέλεχος της Kosmocar έκανε γνωστό, ακόμη, ότι έχουν δοθεί οδηγίες στο Δίκτυο, πανελλαδικά, να κρατούν ενήμερους τους κατόχους αυτοκινήτων με σήματα του γερμανικού γκρουπ, οι οποίοι δικαίως ανησυχούν και ρωτούν για όλες τις εξελίξεις. Τέλος, υπογράμμισε ότι κάθε μάρκα του Ομίλου VW (δηλαδή, πέραν των VW-Audi, η Skoda και η Seat), που, χρησιμοποιεί κινητήρες TDi, αντιμετωπίζει και επικοινωνεί ξεχωριστά το όλο θέμα μέσω των σχετικών αντιπροσώπων.
 
 

Επικοινωνία