Ταυτοποιήθηκε το πτώμα που βρέθηκε στα αποκαΐδια του Υμηττού

Αναγνωρίστηκε το πτώμα που βρέθηκε στην περιοχή μεταξύ Βύρωνα και Ηλιούπολης, κοντά στο Μνημείο των Πυροσβεστών που είχαν χάσει τη ζωή τους το 2000, στη μεγάλη φωτιά του Βύρωνα.  Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 47χρονο αστυνομικό Γιάννη Καλντεράκη, που αγνοείτο από χθες το πρωί. Η σύζυγος του άτυχου αστυνομικού και αναγνώρισε τα προσωπικά του αντικείμενα.Το πτώμα εντόπισαν εθελοντές διασώστες που μαζί με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, έκαναν ολονύχτιες έρευνες για τον αστυνομικό που αγνοείται.Από χθες δύο ομάδες της ΕΜΑΚ είχαν "σαρώσει" τον Υμηττό και αναζητούσαν έναν άνδρα από την Ηλιούπολη που αγνοείτο από το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά που έκαψε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια και ένα μαγαζί.

Πρόκειται για τον άτυχο αστυνομικό, ο οποίος πήγαινε καθημερινά τα πρωινά βόλτα στο βουνό, πάνω από το γήπεδο της Ηλιούπολης, όπως είπε η σύζυγός του, όταν τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ενημερώσει πως ο άνδρας της δεν είχε επιστρέψει σπίτι. Την ώρα που η γυναίκα τηλεφώνησε στην αστυνομία, η φωτιά στον Υμηττό ήταν σε πλήρη εξέλιξη.  Σήμερα, δυο ομάδες της ΕΜΑΚ αποτελούμενες από πέντε άνδρες η κάθε μία, "χτένισαν" την περιοχή του Υμηττού πάνω από την Ηλιούπολη για να βρουν τον αγνοούμενο άνδρα. Τελικά, εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα και πριν από λίγη ώρα έγινε η ταυτοποίησή του.

Είχε αναρρωτική άδεια

Ο άτυχος άνδρας ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος αυτή την περίοδο είχε αναρρωτική άδεια εξ αιτίας προβλήματος στη μέση. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ανέβει στον Υμηττό, αφού ο γιατρός του είχε συστήσει να περπατά για να υποχωρήσει ο πόνος.

Επικοινωνία