Συντριβή ελικοπτέρου - Συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή της τραγωδίας

- Ένα ελικόπτερο μάχης που συμμετείχε σε αεροπορική επίδειξη συνετρίβη μπροστά σε χιλιάδες θεατές
- Νεκρός ένας από τους πιλότους του, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
- Το συγκλονιστικό βίντεο που θα δείτε κάνει το γύρο του κόσμου και σοκάρει

«Ένας πιλότος σκοτώθηκε, ο άλλος δε διατρέχει κίνδυνο» γνωστοποίησε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου, όπου διευκρινίζεται ότι το δυστύχημα οφείλεται προφανώς σε μία βλάβη του υδραυλικού συστήματος, όπως υπέδειξε ο πιλότος που επέζησε αφού κατάφερε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης. Το στρατιωτικό ελικόπτερο Mi- 28N συμμετείχε στους αεροπορικούς αγώνες Aviadarts, τους οποίους διοργανώνει η πολεμική αεροπορία της χώρας στο Ριαζάν, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Οι αγώνες ανεστάλησαν για μία ημέρα μετά το δυστύχημα. Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των ελικοπτέρων αυτού του τύπου μετά την ανακοίνωση ότι το δυστύχημα ενδέχεται να προκλήθηκε από μία τεχνική δυσλειτουργία.

«Σύμφωνα με τον δεύτερο πιλότο, η τραγωδία συνέβη εξαιτίας μιας τεχνικής βλάβης» δήλωσε ο επισμηναγός Βίκτορ Μποντάρεφ. «Διέταξα την αναστολή όλων των πτήσεων των Mi-28» έως την ολοκλήρωση των ερευνών, προσέθεσε. Τα Mi-28, τα οποία χρησιμοποιεί η ρωσική πολεμική αεροπορία από το 2000, εξάγονται προς πολλές χώρες, μεταξύ αυτών στο Ιράκ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Επικοινωνία