Συνταξιούχος αστυνομικός αρχηγός ομάδας ληστών

Συνταξιούχος αστυνομικός, ηλικίας 55 ετών, συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα με την κατηγορία ότι είχε συστήσει, μαζί με άλλα τρία άτομα που αναζητούνται, ομάδα ληστών. Μάλιστα, το 2013 και το 2014 είχε κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Η σύλληψή του έγινε το Σάββατο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, λίγη ώρα μετά την απόπειρα ληστείας (μαζί με τρεις άγνωστους συνεργούς του) σε αλλοδαπούς ενοίκους διαμερίσματος.Ο συλληφθείς την προηγούμενη ημέρα είχε εισβάλει με τους συνεργούς του στο διαμέρισμα των αλλοδαπών και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς (είχαν μάλιστα ένα δελτίο ταυτότητας αστυνομικού) ζήτησαν να τους κάνουν «έλεγχο».

Απειλώντας τους ενοίκους του διαμερίσματος τους άρπαξαν 872 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή.Την επόμενη ημέρα οι δράστες πήγαν και πάλι στο ίδιο διαμέρισμα, αλλά οι αλλοδαποί αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για απάτη ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές.Στο διαμέρισμα συνελήφθη ο 55χρονος, ενώ οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε έγχρωμη εκτύπωση του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν εν ενέργεια.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
 

Επικοινωνία