ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 36ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (ΦΩΤΟ)

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 14-01-2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για περιπτώσεις απάτης κατ’ εξακολούθηση (σχετικό το από 15-01-2016 δελτίο τύπου της Υπηρεσίας μας). Ειδικότερα, πρόκειται για τον:
ΒΕΝΙΕΡΗ Γεώργιο του Θεόδουλου και της Ελισάβετ, γεν. 12-03-1980 στην Έδεσσα – Πέλλας.

Συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, αποσπούσε χρηματικά ποσά, ως επί το πλείστον, από ιδιοκτήτες καταστημάτων. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και της αντίστασης.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων, που βρίσκεται στο Δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με την οποία, την 13-01-2016, ο 36χρονος, προφασιζόμενος την υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού λόγω βλάβης του οχήματός του, ζήτησε και απόσπασε από τον παραπάνω, χρηματικό ποσό για την υποτιθέμενη οφειλή του. Από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 36χρονου στην περιοχή του Λαγκαδά και τη σύλληψή του, κατά την οποία προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Από την περαιτέρω διενεργηθείσα έρευνα και σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Καλαμαριάς, Αναλήψεως και Πλατείας Δημοκρατίας, προέκυψε επιπλέον, ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο 2013 έως και μέσα Ιανουαρίου 2016, σε έντεκα (11) περιπτώσεις απόσπασε και σε δύο (2), αποπειράθηκε να αποσπάσει, από ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, οδηγών ΤΑΞΙ, ιδιοκτήτη περιπτέρου και ενός θαμώνα καταστήματος, χρηματικά ποσά, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Η κύρια πρόφαση που προέβαλε, ήταν η ανάγκη καταβολής χρηματικού ποσού, σε επαγγελματία κλειθροποιό, για τη διάνοιξη του υποτιθέμενα κλειδωμένου, οχήματός του, ενώ στις περιπτώσεις, που οι παθόντες αρνούνταν την καταβολή του χρηματικού ποσού, μετερχόταν απειλές κατά της ζωής τους.

Με την παραπάνω μεθοδολογία, απόσπασε, είτε εξαπατώντας, είτε εκβιάζοντας τους παραπάνω, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.820 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του σε τυχόν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, την ενδεχόμενη ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388440. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Επικοινωνία