ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής πραγματικής οικονομίας

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας στο γραφείο του στο Διοικητήριο, τα οποία του μετέφεραν την εικόνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος την τελευταία περίοδο. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι στηρίζει απόλυτα τις θέσεις και προτάσεις του Συλλόγου, οι οποίες, εξάλλου, αντανακλούν την πραγματικότητα και είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Υπογράμμισε επίσης ότι «για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, χρειάζεται να μπει τέλος στην ύφεση και να υπάρξουν κίνητρα για επενδύσεις και μέτρα στήριξης της τοπικής πραγματικής οικονομίας». Ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας ανέλαβε την πρωτοβουλία επαφών με τις τοπικές αρχές και φορείς προκειμένου να κάνει γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά και να προωθήσει τις θέσεις του οι οποίες θα θέσουν τα θεμέλια να την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Επίσης, κατέθεσε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Επιγραμματικά, οι μικρομεσαίοι έμποροι της χώρας λένε:

ΟΧΙ, στα λουκέτα, στην ανεργία, στην λαιμητόμο των «κόκκοινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας.
ΟΧΙ στην φυγή ελλήνων μικρομεσαίων, στην «επιχειρηματική μετανάστευση» και στην «καταναλωτική αιμορραγία» σε γειτονικές, «φορολογικά φιλικές» χώρες.
ΟΧΙ στην αναποτλεσματική υπεροφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και στην πλήρη αφαίμαξη και εξόντωση των συνήθων υποζυγίων.
ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί σε ανασφάλεια και «συντάξεις
φτώχειας» δύο τουλάχιστον εμπορικές γενιές.

Και αντίστοιχα:

ΝΑΙ στην ανάπτυξη με απασχόληση, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.
ΝΑΙ στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
ΝΑΙ στην απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση και εφαρμογή μίας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
ΝΑΙ στην διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εμπόρων, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.
ΝΑΙ στην στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και στην επιβίωση της
μεσαίας τάξης.
ΝΑΙ στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Επικοινωνία