ΣΤΗΝ AGROTICA ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Στην Διεθνή Έκθεση AGROTICA που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου συμμετέχει με δικό της χώρο η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η φετινή συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας πλαισιώνεται από 28 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πέλλα και προβάλλουν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης βρέθηκε δίπλα στα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που εκπροσωπούν την Π.Ε. Πέλλας, με μια συγκροτημένη και δυναμική παρουσία και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρίδης συνομίλησε με επισκέπτες του περιπτέρου, ανταλλάσοντας απόψεις για τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας αλλά και για γενικότερα για την έκθεση. Επιπλέον, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσκάλεσε το κοινό να επισκεφθεί το περίπτερο της Π.Κ.Μ. για να γνωρίσει από κοντά τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρίδης παρακολούθησε από κοντά την παρουσίαση που πραγματοποίησε η κ. Ελένη Τομπουλίδου και ο κ. Σίμος Τομπουλίδης σχετικά με την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων ζύμης, εκδήλωση που προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα γευστικά εδέσματα.

Άλλωστε, οι προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας ξεκίνησαν από το 2011 και συνεχίζονται με συμμετοχή σε όλες τις σημαντικές δράσεις και διοργανώσεις του εσωτερικού και εξωτερικού. Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Π.Ε. Πέλλας, με τη συνεργασία επιχειρήσεων της περιοχής, θα λάβει μέρος στην FRUIT LOGISTICA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα και του ευρύτερου κλάδου των τροφίμων στο Βερολίνο, με τα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν την Π.Ε. Πέλλας να είναι επικεφαλείς της συμμετοχής της Π.Κ.Μ. Ακόμη, το επόμενο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης θα παραβρεθεί σε εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομογένειας στο Μόναχο, με κύριο θέμα την προβολή και προώθηση τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Πέλλας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της AGROTICA συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες, αφού τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας έχουν προετοιμάσει κι άλλες δράσεις σχετικές με τα προϊόντα που παράγει η Πελλαία Γη. Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί «Γευσιγνωσία κρασιών - αλλαντικών και τυριών που παράγονται στην Π.Ε. Πέλλας» (Σαββάτο 30/1 και ώρα 14:00 -16:00), ενώ, την ίδια μέρα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας με τίτλο «Πράσα και λουκάνικα: Τρόπος παρασκευής χειροποίητων λουκάνικων». Τέλος, την Κυριακή 31/1, ώρα 12:00 -13:00 θα γίνει παρουσίαση της δράσης «Peeling προσώπου με ιαματική σκόνη σαπουνιού από την περιοχή της Αλμωπίας» από τον Ανέστη Σαμαρά SamanDust - Saman Relax Center.

 

 

 

Επικοινωνία