ΣΚΥΔΡΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ (ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων του τομέα αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας, Φωστηρόπουλου Τάκη, Φεστερίδη Χρήστου και Τσίφκα Στέφανου, και εν όψει της ψήφισης του νέου Αθλητικού Νόμου, πραγματοποιήθηκε χθες (26/10) απογευματινές ώρες, ημερίδα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Σκύδρας, με τη συμμετοχή παραγόντων, προπονητών, διαιτητών, βετεράνων ποδοσφαιριστών και γενικά ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Στην ημερίδα, εκτός των άλλων, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Πέλλας Αντωνίου Αστέριος, εκ μέρους των διαιτητών οι Πορτοκαλίδης Χάρης και Καραγκελίδης Δαμιανός, καθώς και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Χαιρετισμό αρχικά απηύθυνε ο εισηγητής Φωστηρόπουλος Τάκης, ενώ στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι Φεστερίδης Χρήστος και Τσίφκας Στέφανος, οι οποίοι  μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις παθογένειες του Ελληνικού ποδοσφαίρου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 5.000 περίπου ερασιτεχνικά σωματεία ανά την χώρα, με την μη χρηματοδότησή τους.

  Συγκεκριμένα, επεσήμαναν ότι:  ‘’Ολοι δουλεύουν για μία ομάδα, ο Πρόεδρος της οποίας έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Οι Πρόεδροι των ομάδων ενδιαφέρονται μόνο για το… μαγαζάκι τους και όχι για τις ομάδες. Δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο στις ομάδες’’, ενώ ζήτησαν τη βοήθεια όλων, ώστε με την ψήφιση του νέου Νόμου που θα δοθεί στη διαβούλευση σε δύο μήνες, και θα  ψηφισθεί από τη Βουλή σύντομα, να φύγει η… βρωμιά και να σωθεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκαν επίσης στην πώληση του ΟΠΑΠ, χαρακτηρίζοντας αυτήν… σκάνδαλο, στην διαδικασία των εκλογών  της ΕΠΟ  και συγκεκριμένα ότι θα πρέπει η διοίκηση να εκλέγεται από τη βάση με το σύστημα της απλής αναλογικής, για το αντιτόπινγκ, την κατοχύρωση και αναγνώριση των αποφοίτων από τα ΤΕΦΑ ως προπονητές κλπ δικαιώματά τους, και άλλα θέματα.

Τέλος ζήτησαν από τους παριστάμενους παράγοντες, τις απόψεις-προτάσεις-θέσεις τους για τα παραπάνω θέματα, ώστε να συμπεριεληφθούν στον υπό ψήφιση νέο Αθλητικό Νόμο. Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Πέλλας Αντωνίου Αστέριος, ο οποίος επεσήμανε ότι αν και ανήκει σε διαφορετικό κομματικό χώρο, είναι παρών, για το καλό του ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις αλλαγές που πραγματοποίησαν σαν νέα διοίκηση, καθώς και στα θέματα των προπονητών, των διαιτητών και στα σωματεία σφραγίδες (μαϊμού), ενώ ζήτησε να ξεκαθαρισθούν οι εκκρεμότητες που έχουν οι αθλητικού παράγοντες με τη δικαιοσύνη, ώστε να μην δικαιώνεται η ασυδοσία. Η ημερίδα συνεχίσθηκε με τοποθετήσεις των υπολοίπων παραγόντων.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία