Σκύδρα: Η αναγνώριση του έργου της Συμπολίτευσης από την Αντιπολίτευση, δίνει μεγαλύτερη αξία στην δεύτερη...

Πραγματοποιήθηκε χθες (28/8) βραδινές ώρες, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, με τη συζήτηση των δέκα οκτώ (18) θεμάτων σύμφωνα με την πρόσκληση. Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία ξεκίνησε με  τη συζήτηση τριών  θεμάτων στην προ ημερησίας διάταξης, και συγκεκριμένα:

1.Αποτελέσματα της Εμποροπανήγυρης στην πόλη της Σκύδρας:

«Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς» λέει ο θυμόσοφος λαός μας.  Η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει,  ότι  στην περίπτωση της εμποροπανήγυρης στην Σκύδρα, δεν αρκούσε μόνο η τύχη, αλλά χρειαζόταν η συλλογική συμμετοχή όλων των παραγόντων, η οποία με σκληρή εργασία και κόπο, έφερε τα αποτελέσματα, που ήταν τα χαμόγελα και η εμφανή ικανοποίηση των πρωτεργατών, αλλά και όσων βοήθησαν στην ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.

Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε και από τις τοποθετήσεις των συμβούλων της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι  αναγνώρισαν και απέδωσαν τα εύσημα στην Δήμαρχο Σκύδρας και στους παράγοντες του Δήμου, για την κίνηση τους αυτή. Συγκεκριμένα, πρώτος ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Αλεξίου Σάββας, ο οποίος μετείχε και ως εκθέτης, εξέφρασε τα συγχαρητήρια και την ικανοποίησή του για την διοργάνωση, γεγονός που ανάγκασε την Αντιδήμαρχο Γιακαμόζη Μαρία, να ομολογήσει, με ζωγραφισμένη την ικανοποίηση στο πρόσωπό της, ότι εντυπωσιάστηκε για την τοποθέτηση του Αλεξίου Σάββα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύμβουλος Καρασαρλίδης Παναγιώτης, ο οποίος αφού απέδωσε και αυτός τα εύσημα, ζήτησε να πληροφορηθεί αν από αυτή τη κίνηση κέρδισαν ή όχι οι επαγγελματίες της πόλης, και ποιες είναι οι θέσεις τους για το θέμα αυτό. Και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Καραγιάννης Μιχάλης, συμφώνησε ότι η όλη κίνηση στέφθηκε με επιτυχία, προτείνοντας την επόμενη χρονιά, η λειτουργία της να μεταφερθεί και στο εσωτερικό της πόλης. Επίσης ακούσθηκαν προτάσεις και λύσεις για αξιοποίηση της περιοχής, και συγκεκριμένα της  οδού 19ης Μαϊου που πραγματοποιήθηκε η εμποροπανήγυρη, όπως η στέγαση του ΚΤΕΛ της πόλης, ενώ προτάθηκε όπως την επόμενη χρονιά, να δοθούν οι ίδιες θέσεις στους ίδιους εκθέτες που κατείχαν φέτος, ως αναγνώριση της στήριξης που πρόσφεραν στην Δήμο και στην εκδήλωση.

Λαβών τον λόγο η Δήμαρχος Σκύδρας Ιγνατιάδου Κατερίνα, εμφανώς ικανοποιημένη, ανέφερε ότι στην εμποροπανήγυρη, πήραν μέρος πάνω από εκατό (100) εκθέτες, ενώ την επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός ατόμων από τις όμορες περιοχές, χαρακτηρίζοντας το γεγονός κορυφαίο και βήμα προόδου και εξωστρέφειας  για την πόλη της Σκύδρας, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει απολογισμός εξόδων-εσόδων της εκδήλωσης. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν και εργάσθηκαν  στην πραγματοποίηση αυτής, ενώ έκανε γνωστό ότι του χρόνου θα προσπαθήσουν, η διάρκεια της εμποροπανήγυρης να περιέχει… μέσα και Σαββατο/Κύριακο, για ευνόητους λόγους.Μελανό σημείο της εκδήλωσης όπως ανέφερε με παράπονο, ήταν η μη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου της Σκύδρας, για τους δικούς του λόγους. Τέλος έκλεισε την ομιλία της με την ευχή του χρόνου να είναι καλύτερη η οργάνωση της εμποροπανήγυρης, γεγονός που εύχεται και η ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

2.Ψήφισμα για κατάργηση υπηρεσίας στην Σκύδρα: 

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος στο οργανόγραμμα της Π.Ε Πέλλας, προβλέπεται και η κατάργηση ή η μεταφορά του Γραφείου φυτοϋγειονομικού ελέγχου, που εδρεύει και λειτουργεί στην πόλη της Σκύδρας. Πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος ώστε να συνεχίσει την παραμονή του το παραπάνω γραφείο στην έδρα του Δήμου. Με την πρόταση, συμφώνησαν άπαντες, ενώ ο Καραγιάννης Μιχάλης, ζήτησε να δοθούν αρμοδιότητες στους υπαλλήλους του Γραφείου, ενώ ο Κανάκης Μανώλης χαρακτήρισε κομβικό ζήτημα την παραμονή και λειτουργία του γραφείου, ενώ τάχθηκε αντίθετος και σε οποιαδήποτε συγχώνευσή του με άλλη υπηρεσία.

3.Σχολεία με πλάκες αμιάντου!

Τρίτο και σημαντικό θέμα για την υγεία των παιδιών και εργαζομένων στα σχολεία, συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής των πλακιδίων αμιάντου σε τρία Σχολεία του Δήμου, και ειδικότερα στα Σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Άσπρου, Σεβαστειανών και Καλλίπολης, καθ΄όσον οι κίνδυνοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι μεγάλος και πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα. Και τα δύο θέματα, όπως ήταν λογικό ψηφίσθηκαν ομόφωνα.Στην συνέχεια το Σώμα συζήτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως αναγράφονταν στην πρόσκληση.

Κατά τη συζήτηση του 1ου θέματος που αφορούσε την έγκριση τεχνικού προγράμματος έργων στον Δήμο Σκύδρας για το έτος 2016, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, λόγω των περικοπών, ΣΑΤΑ κλπ, αλλά  και της εν γένει κατάστασης που επικρατεί στην χώρα, στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που περιήλθαν στον Δήμο, χωρίς την ανάλογη οικονομική στήριξη, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται από τα υπάρχοντα προγράμματα, αλλά από την αναζήτηση πόρων από άλλους τομείς.

Ο Καραγιάννης Μιχάλης, ζήτησε να μην εκτελεστούν δευτερεύοντας σημασίας έργα, αλλά να δοθεί προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου. Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, όπως και τα υπόλοιπα θέματα, εκ των οποίων  άλλα πέρασαν ομόφωνα, και άλλα κατά πλειοψηφία. 

By Sakis

Πηγή: karatzova.com

 

Επικοινωνία