ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιάννης Σηφάκης:  Το αποχετευτικό και ο βιολογικός της Αριδαίας μένει στο ΕΠΠΕΡΑΑ και ξεκινά αμέσως η κατασκευή του. Άλλαξε η απόφαση απένταξης του και αβέβαιης μετακίνησης του στα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας

Μετά από τρείς συναντήσεις του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με τον υφυπουργό ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, την συντονίστρια έργων ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα και τον υπεύθυνο από το Υπουργείο για το  ΕΠΠΕΡΑΑ Παπαβασιλόπουλο Λευτέρη το έργο « Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αριδαίας», προϋπολογισμού 9.680.000,00 € που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ ( Ταμείο Συνοχής – Εθνικοί πόροι) θα παραμείνει στο ΕΠΠΕΡΑΑ και θα ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή του.

Ως γνωστόν τον Οκτώβριο 2014 είχε καταταγεί στα έργα που θα απεντάσσονταν από το ΕΠΠΕΡΑΑ (και θα μεταφέρονταν στο ΠΕΠ με αβέβαιη την έγκριση και τον χρόνο υλοποίησης του). Για το εν λόγω έργο έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και θα υπογραφεί αμέσως η σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρία. Η εργολήπτρια εταιρία ( αφού υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις) θα λάβει προκαταβολή εντός του Νοεμβρίου και έχει δεσμευτεί σε άμεση έναρξη εργασιών με στόχο να παραδώσει πρώτο λογαριασμό πληρωμής γενόμενων εργασιών μέχρι τέλους του έτους.

Η κυβέρνηση κατάφερε την ένταξη του έργου ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί κανονικά μέσα στους συμβατικούς χρόνους.Ο Γιάννης Σηφάκης εξέφρασε στον υφυπουργό τις ευχαριστίες της κοινωνίας της Αλμωπίας και του ίδιου. Επικοινώνησε με τον Δήμο Αλμωπίας και με την εργολήπτρια εταιρία ζητώντας την ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και ευχήθηκε καλή δουλειά.

Το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αριδαίας. Μετά την ολοκλήρωση του θα γίνει δυνατή η περαιτέρω αξιοποίηση της πόλης και η καλύτερη ποιότητα υδάτων του Αλμωπαίου ποταμού.

Αναρτήθηκε από By Sakis

Επικοινωνία