ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΡΕΑΣ μολυσμένο με ΑΝΘΡΑΚΑ εντοπίστηκε σε καταστήματα στην... γειτονιά μας!

Μας ταίζουν καρκίνο με τη σέσουλα. Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Βάρνα και το Ντόμπριτς της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, αφού μετά το θάνατο κτηνοτρόφου από τη νόσο του άνθρακα το περασμένο Σάββατο, χθες εντοπίστηκε μολυσμένο κρέας σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Ο αναπληρωτής περιφερειακός διοικητής της Βάρνας, Τσβέτομιρ Πέτροφ επιβεβαίωσε ότι κρέας μολυσμένο με άνθρακα εντοπίστηκε σε καταστήματα των δύο πόλεων και διευκρίνισε ότι διαπιστώθηκε μόλυνση από άνθρακα μετά από αναλύσεις σε δείγματα που ελήφθησαν από τον εξοπλισμό επεξεργασίας κρέατος και από τους πάγκους εργασίας. Στις 18 Ιουλίου ο 53χρονος κτηνοτρόφος από το χωριό Μλάντα Γκβαρντίγια ο οποίος είχε καταναλώσει κρέας από αγελάδα που είχε προσβληθεί από τη νόσο, πέθανε από τη νόσο του άνθρακα στο νοσοκομείο της Βάρνας.

Σύμφωνα με την Επιθεώρηση Υγείας το μολυσμένο κρέας πουλήθηκε σε μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος όπου υποβλήθηκε σε επεξεργασία, γεγονός που προκάλεσε δευτερογενή μόλυνση. Συνολικά 28 άτομα που ήρθαν σε επαφή με το μολυσμένο κρέας έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στη νόσο του άνθρακα. Για τη διανομή του μολυσμένου κρέατος συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Στην περιοχή της Βάρνας σφραγίστηκαν για να απολυμανθούν συνολικά 23 καταστήματα λιανικής πώλησης και εστιατόρια, για τα οποία υπήρξαν υποψίες ότι είχαν ποσότητες μολυσμένου κρέατος. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την εξεύρεση και την απομόνωση των προϊόντων με βάση το κρέας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί από άνθρακα στην περιοχή του Ντόμπριτς, δήλωσε η περιφερειάρχης Μαργαρίτα Νοβοσέλσκα.

Επικοινωνία