ΠΡΟΣΟΧΗ: ''ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ'' ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ...

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το παραπάνω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση μη ασφαλούς πορτοκαλάδας με ανθρακικό, που βρέθηκε να περιέχει συντηρητικό (βενζοϊκό) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν “ΖΑΡΓΙΑΝΑΚΗ πορτοκαλάδα με ανθρακικό”, σε συσκευασία 250ml με ημερομηνία παραγωγής 11-09-2015 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-03-2016. Το εν λόγω προϊόν παράγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Δημήτριος Ελευθ. Ζαργιανάκης που εδρεύει στη Χαλέπα, Πισκοκέφαλου Σητείας Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας (ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-03-2016) του εν λόγω προϊόντος και ήδη είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το παραπάνω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Αναρτήθηκε από By Sakis

Επικοινωνία