ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς, που θα προσέλθουν με τους επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους στο ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών στις 11.30π.μ.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου  2015

Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη. Ώρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών από τους κκ.: 

1. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

2. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας

3. Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας

4. Δήμαρχος Έδεσσας

5. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας

6. Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας

7. Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας

8. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

9. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

10. Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας

11. Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πέλλας

12. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών

13. Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Π.Ε. Πέλλας

14. Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

15. Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας

16. Εθνική Αντίσταση Ν. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ)

17. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων

18. Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ν. Πέλλας

19. Ένωση Παλαιών Προσκόπων

20. Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων

Σιγή ενός λεπτού Εθνικός ύμνος

Ώρα 12.00: Παρέλαση αναπήρων πολέμου, πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου. Τελετάρχες ορίζονται οι κκ. Χρήστος Μπιμπίτσος και Μάρκος Μάρκου, υπάλληλοι της ΠΕ Πέλλας και οδηγός ο κ. Βασίλης Αδραμιτιανός.

Σημαντική σημείωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παρακαλείται να φροντίσει για τις ιεροτελεστίες και ο Δήμος Έδεσσας για τη διαρρύθμιση και ευταξία του χώρου του μνημείου και την χωροταξική οργάνωση της παρέλασης. Επίσης, η ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία παρακαλείται να φροντίσει για την στρατιωτική παράταξη και η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας για την τάξη.

 

 

Επικοινωνία