ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ!

Τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Μπαμάκο του Μάλι, στη Δυτική Αφρική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένοπλοι τζιχαντιστές βρίσκονται στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι κρατούν ομήρους. Ήδη υπάρχουν «αρκετά θύματα» λένε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, που επίσης αναφέρουν πως οι τρομοκράτες είναι «τουλάχιστον τρεις».

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Radisson, 190 δωματίων, που προτιμούν για την διαμονή τους μέλη ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα. Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι πέντε,  ανάμεσά τους δύο άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου, όλοι γαλλικής και βελγικής υπηκοότητας. Το γαλλικό RTL μεταδίδει πως οι όμηροι αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι ακόμα και 170! Ήδη γαλλικός στρατός, που βρίσκεται στη χώρα από το 2013 στο πλαίσιο καταπολέμησης των παρακλαδιών της Αλ Κάιντα που δρουν στη Δυτική Αφρική, έχει αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ News Mali, ένοπλοι άντρες, που έφτασαν στο σημείο μέσα σε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες, πυροβόλησαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις. Στην περιοχή ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ μια πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως όλα εκτυλίσσονται στον έβδομο όροφο, όπου πέφτουν πυροβολισμοί στους διαδρόμους.  Ήδη η αμερικανική πρεσβεία στο Μάλι εξέδωσε ειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια ή τα γραφεία τους. 
 

 

Επικοινωνία