Παγκόσμιο ΣΟΚ από τις εικόνες ντροπής: Το πτώμα ενός μικρού παιδιού ξεβράστηκε σε παραλία

Συγκλονίζουν οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Τουρκία και εμφανίζουν έναν άνδρα να κράτα το πτώμα ενός μικρού παιδιού, το οποίο ξεβράστηκε σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Τουρκίας, μετά το πνιγμό 12 προσφύγων -που πιστεύεται ότι ήταν από τη Συρία- στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο νησί της Κω.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ άλλοι δύο κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή κολυμπώντας.Οι εικόνες μπορεί να είναι σκληρές, να προκαλούν ανατριχίλα, αλλά οι φωτογραφιες το μόνο που κάνουν είναι να αποτυπώνουν την ασυλληπτη τραγωδία- θηριωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο με χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Εικόνες ντροπής για τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο που κάποια στιγμή πέρα από τις εκφράσεις οδύνης πρέπει να λάβει μέτρα, να πάρει γενναίες αποφάσεις. Ισως οι σκληρές εικόνες να ξυπνήσουν επιτέλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ξύπνησε η Μέρκελ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ θα αναλάβει το κόστος της φροντίδας για τους μετανάστες που εισέρχονται στη Γερμανία, στη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.Όπως ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας Thomas de Maziere, θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων μέσα στους επόμενους μήνες το οποίο θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση στους δήμους και διευκολύνσεις που θα αφορούν τους οικοδομικούς όρους αλλά και τη γραφειοκρατία που αφορά τη στέγαση και την εγγραφή των προσφύγων.

Μιλώντας στο Bloomberg, o υφυπουργός Οικονομικών της χώρας Jens Spahn δήλωσε αναφορικά με ποσό της βοήθειας: «Θα είναι δισεκατομμύρια, ακόμη υπολογίζουμε». Οι ηγέτες του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα την Κυριακή και να ολοκληρώσει τη σχετική νομοθεσία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία καλούν σε αναθεώρηση των κανόνων παροχής ασύλου.

Εν τω μεταξύ, σε αναθεώρηση των κανόνων παροχής ασύλου σε πρόσφυγες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούν η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία. Το αίτημα διατυπώνεται με φόντο το τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, κυρίως από τη Συρία, το οποίο έχει κατακλύσει την Ένωση το τελευταίο διάστημα. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ:

Επικοινωνία