Οι 14 παραλίες της Χαλκιδικής που βγαίνουν στο σφυρί...

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 14 περιοχές στη Χαλκιδική, ανάμεσά τους μοναδικές παραλίες όπως το Αζάπικο, η Χρυσή Αμμουδία, το Καλαμίτσι, η Κρυοπηγή, η Ν.Ηράκλεια και το Ποσείδι  είναι αυτές που περιλαμβάνονται στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία μεταβιβάζεται στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και ξαναμπαίνουν σε τροχιά πώλησης, εκτός αν υπάρξει διαφορετική πολιτική απόφαση.

Σύμφωνα με την Real News τα πρωτεία  κρατά η Χαλκιδική με 14 παραλίες προς πώληση : Άγιος Μάμας, Νέος Μαρμαράς, Βουρβουρού, Κριαρίτσι, Συκιά, Κρυοποηγή, Ποσείδι, Μονοδέντρι – Αζάπικο, Καλαμίτσι, Νέα Ηρακλειά, Πόρτο Κουφό, Χρυσή Αμμουδιά, Νέα Καλλικράτεια και Ιερισσός. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέσα στα ακίνητα εμφανίζεται και η έκταση 915 στρμ. στην περιοχή Σάνη της Ν.Φώκαιας, για την οποία είχαν εκφράσει στο παρελθόν έντονη διαμαρτυρία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ο δήμος Σιθωνίας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και ζητά από το νέο Ταμείο να εισακουστούν οι τοπικές κοινωνίες και οι προτάσεις του δήμου πριν προχωρήσει σε πωλήσεις ακινήτων. Πάντως, η διαδικασία για την πώληση ακινήτων και στη Χαλκιδική θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη που στο παρελθόν μιλούσε για ξεπούλημα  της Χαλκιδικής στο οποίο επιδιδόταν το παλιό ΤΑΙΠΕΔ.

Επικοινωνία