Ο ρόλος του αλατιού στον πονοκέφαλο...

Εάν ταλαιπωρείστε συχνά από πονοκεφάλους, πριν καταφύγετε στα παυσίπονα, ελέγξτε την ποσότητα του αλατιού που καταναλώνετε. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η μείωση της κατανάλωσης αλμυρών τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά το ένα τρίτο της συχνότητας των πονοκεφάλων. Σε μελέτη που έκαναν αμερικανοί ερευνητές, διαπίστωσαν ότι η μείωση κατανάλωσης αλατιού από τα 9γρ ημερησίως στα 3γρ, επέφερε μείωση των πονοκεφάλων κατά 31%.

Οι συμμετέχοντες έτρωγαν καθημερινά τροφές που ανέβαζαν την ημερήσια πρόσληψη αλατιού σε 9γρ την ημέρα. Η πρόσληψη αλατιού στη συνέχεια μειώθηκε σε 6γρ και τελικά μειώθηκε στα 3γρ. Οι συμμετέχοντες κατέγραφαν όλα τα πιθανά συμπτώματα όπως οι πονοκέφαλοι, το πρήξιμο, η ξηροστομία, η κούραση κ.α. σε ένα ερωτηματολόγιο. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μείωση της κατανάλωσης αλατιού από τα 9γρ στα 3γρ συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη μείωση κατά 31% των αναφερόμενων περιπτώσεων πονοκεφάλου.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΠ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ