Ο ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: '' Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο πρωθυπουργός επιφύλαξε και σήμερα θερμότατη υποδοχή. Αφού έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Αλέξη Τσίπρα να ξεναγεί τον Γάλλο Πρόεδρο.  Αρχικά ο κ.Τσίπρας μιλώντας στα Αγγλικά είπε μερικά ιστορικά στοιχεία για το Μέγαρο Μαξίμου. 
Α.Τσίπρας: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός που οργάνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Είναι ιστορικό το κτίριο βέβαια, αλλά δεν είναι τόσο λειτουργικό».
Φρ.Ολάντ: «Το γραφείο σας είναι εδώ; Οι υπουργοί που είναι; είναι εδώ;»
Α.Τσίπρας: «Οχι σε άλλη αίθουσα»

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή 
Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας μιλώντας στα ελληνικά είπε απευθυνόμενος στον Φρανσουά Ολάντ: «Κύριε πρόεδρε είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που είστε στην Ελλάδα σε επίσημη επίσκεψη. Την οργανώναμε πολύ καιρό, αλλά έχει μεγάλη σημασία λόγω της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.  Το μήνυμα της παρουσίας σας σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη. Ολες οι δυνάμεις να δώσουν έναν κοινό αγώνα για να προστατευτεί η δημοκρατία. Να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο για τις επόμενες γενιές που δικαιούνται να ζήσουν καλύτερα».

Φρανσουά Ολάντ: Η Ελλάδα και η Γαλλία έχουμε κοινές αξίες
«Κύριε πρωθυπουργέ, αγαπητέ Αλέξη με συγκίνησε η υποδοχή στην Ελλάδα. Ξέρω τι πέρασε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια χρειαζόταν θάρρος για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας, γιατί και η Ελλάδα και η Γαλλία έχουμε κοινές αξίες. Και μετά από αυτή φάση που ήταν κρίσιμη η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για την στηρίζει. Και έχουμε και το θέμα των προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και πρέπει να τους προστατέψουμε, αλλά πρέπει να προστατέψουμε και την Ελλάδα που τους υποδέχεται, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε και τα σύνορα της Ευρώπης.

Η Γαλλία δεν θα αφήσει την Ελλάδα στο θέμα των προσφύγων είναι θέμα ανθρωπιάς, αλλά και θέμα ασφάλειας. Τέλος θέλω να πω ότι ήρθα εδώ με Γάλλους επιχειρηματίες και είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη. Πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα κοινό νόμισμα, είναι ιδέες, αξίες και αυτές πρέπει να τις διαφυλάξουμε. Η χαρά μου θα ήταν πλήρης αν δεν είχε γίνει ένα τραγικό ατύχημα στη Γαλλία.

Αναρτήθηκε από By Sakis 

Επικοινωνία