''ΝΙΚΗ'' ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ...

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη Μαξίμου: Ανοιχτός σε διάλογο με τους αγρότες ο Τσίπρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών».

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων

Εκπρόσωποι από 25 αγροτικά μπλόκα- από τη Θράκη μέχρι την Ηλεία- κτηνοτρόφοι και αλιείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μπλόκου των Τεμπών και συμμετέχουν στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση των αιτημάτων τους. Νωρίτερα, καθώς οι αγρότες είχαν απευθύνει κάλεσμα και σε αυτοδιοικητικούς αλλά και σε εκπροσώπους φορέων -θέλοντας να υπογραμμίσουν το ευρύ κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο- τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα τους εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός...

... πολλοί δήμαρχοι από τηνΘεσσαλία και φορείς, οι οποίοι έσπευσαν στα Τέμπη. Δυναμικό ήταν το «παρών» των κτηνοτρόφων οι οποίοι μάλιστα για να υπογραμμίσουν την παρουσία τους αλλά και την κρισιμότητα των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους έχυσαν στο οδόστρωμα γάλα και έβαλαν φωτιά σε μπάλες με άχυρα. Οι κτηνοτρόφοι έφθασαν στα Τέμπη με αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες, κουδούνες ακόμη και δέρματα ζώων, ενώ κάποιοι φορούσαν κάπες και είχαν τις παραδοσιακές γκλίτσες.

Μάλιστα ένας έκανε την εμφάνιση του και με άλογο. Οι κτηνοτρόφοι συμμετέχουν στον αγώνα των αγροτών και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Η συνεδρίαση των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων συνεχίζεται ενώ η κυκλοφορία στην Κοιλάδα εξακολουθεί να απαγορεύεται.

 

Επικοινωνία