ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ...

Ως αναίτια επίθεση των ΜΑΤ περιγράφει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επεισόδιο που σημειώθηκε στη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο κέντρο της πόλης. «Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους 4 συναγωνιστές ,του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τη σύλληψη δύο εξ αυτών.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Επίσης απαιτούμε να διαταχθεί έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι άνδρες των ΜΑΤ που διέπραξαν το ξυλοδαρμό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Παράλληλα, σημειώνεται ότι «Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζουν να υπάρχουν δυνάμεις (ΜΑΤ) που μόνη τους δουλειά είναι η καταστολή των κοινωνικών αγώνων και η τρομοκράτηση του λαού.

Επιπλέον η πολιτική ευθύνη σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, την εξάλειψη ακροδεξιών θυλάκων εντός αυτής καθώς και της αλλαγή της λειτουργίας της, βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση που, όπως προχώρησε στη κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και για την ομάδα ΜΑΤ».

Συγκεκριμένα, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης απαιτεί την κατάργηση των δυνάμεων ΜΑΤ,καθώς και «όλων όσων έχουν συγκροτηθεί για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας». Ακόμη, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών εξασφαλίζοντας ότι θα ταξιδεύουν και θα ζουν με αξιοπρεπείς συνθήκες, παλεύοντας να πέσει ο φράχτης του Έβρου και να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι».

 
 

Επικοινωνία