Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό! Κάηκαν σπίτια! - Σοβαρή αναζωπύρωση στην Ηλιούπολη πάνω από το κολυμβητήριο!

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό. Οι ισχυρότατοι άνεμοι έσπρωξαν τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη.Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βύρωνα, ένα σπίτι και μια ταβέρνα κάηκαν στον Καρέα. Τα νεότερα από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι είναι σε ύφεση τα μέτωπα σε Καρέα και Βύρωνα και υπάρχουν ακόμα εστίες και Ηλιούπολη και Αργυρούπολη. Μια σοβαρή αναζωπύρωση έγινε στην Ηλιούπολη πάνω από το κολυμβητήριο σε μια χαράδρα.Σχεδόν όλη η Αττική έχει πνιγεί από τους καπνούς, ενώ έχει ζητηθεί από όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.Ηδη η Γαλλία και η Ιταλία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για να μας στείλουν ενισχύσεις σε εναέρια μέσα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε όπως είπε ο ίδιος την συνδρομή της αεροπορίας και του στρατού για την κατάσβεση της φωτιάς.Ηδη έρχονται στην Αθήνα 2 καναντέρ από την Θεσσαλονίκη και άλλα δυο ελικόπτερα έχουν απογειωθεί από την Ελευσίνα.Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε ψυχραιμία από όλους για να σβήσουν τα μέτωπα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες, 18 οχήματα ένα αεροπλάνο και δυο ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, ο δήμος Αθηναίων θέτει σε 24ωρη προληπτική φύλαξη τρία καίρια σημεία πρασίνου της πόλης, τον λόφο του Λυκαβηττού, τον λόφο του Φιλοπάππουκαι τον λόφο του Στρέφη και σε επιφυλακή στο Άλσος Ιλισίων και την Ακαδημία Πλάτωνος. Υπάλληλοι των διευθύνσεων της Καθαριότητας, του Πρασίνου, των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων του δήμου Αθηναίων θα επιβλέπουν σε 24ωρη βάση τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της πρωτεύουσας, από σήμερα και έως ότου πάψουν να ισχύουν οι προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίσης, ανταποκρινόμενος αμέσως στο αίτημα του δήμου Βύρωνα, ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Καρέα, με τρία υδροφόρα οχήματα.Οι κοντινές περιοχές, Ηλιούπολη, Καρέας, Βύρωνας, έχουν "πνιγεί" στον καπνό από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της.Γϊνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 40 καλογριών από το μοναστήριο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που βρίσκεται στον Καρέα.Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε υπό περίεργες συνθήκες από την περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησσάκι του προφήτη Ηλία. Όπως είπε στο Mega ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μάλλον πρόκειται για εμπρησμό, καθώς πριν ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις!πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη ήδη στο υπουργείο Άμυνας και εν συνεχεία στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου κατάσβεσης των πυρκαγιών.Και ενώ υπάρχει και η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, ξέσπασε νωρίτερα φωτιά και στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού σε περιοχή με πεύκα, όπου επιχειρούν πυροσβέστες με 10 οχήματα.
 

Επικοινωνία