ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ: ''ΜΑΖΕΨΤΕ'' ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ...

Σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ασκούν κυβερνητικές πηγές για το ζήτημα των αναδρομικών που πρέπει να καταβληθούν σε πρώην βουλευτές (ΔΕΣ και ΕΔΩ). Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αφορμή η [τελεσίδικη και αμετάκλητη] δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα «κόκκινα δάνεια». ΝΔ και ΠαΣοΚ, βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση», όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά!»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κάνουν τις "μωρές παρθένες". Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να "τραβήξουν το αυτί" στους πρώην βουλευτές τους, προκειμένου να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των αναδρομικών, σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους». «Καλό θα ήταν, λοιπόν, αυτοί οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μην εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να παραιτηθούν, δηλαδή, από τις παράλογες για την εποχή που ζούμε αξιώσεις τους.

Να σημειωθεί ότι δύο φορές η Βουλή έχει αποφασίσει οι βουλευτές να μην ακολουθούν μισθολογικά τους δικαστικούς λειτουργούς -τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα διευκρινίζουν πως «το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναγκασμένο να εντάξει σε νομοσχέδιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δοθούν τμηματικά. Η σχετική προσφυγή των πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ έγινε πριν δύο χρόνια».

Πηγή : ΑΜΠΕ

 

Επικοινωνία