"Μακελειό" πραγματικό, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρόωρες εκλογές και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ίδρυση της «Λαϊκής Ενότητας» θα αφαιμάξει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα από μεγάλες δεξαμενές ψήφων καθώς 16 βουλευτές που σάρωσαν σε σταυρούς στις 25/1 θα είναι εκτός ψηφοδελτίων.

Οι σοβαρές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιρροή βουλευτών στις τοπικές κοινωνίες είναι ένα μείζον θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα, στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται όσοι καταψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στη Βουλή, μπορεί να λύνει εσωκομματικά τα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα στερείται πολύτιμων ψήφων.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η aftodioikisi.gr με την κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας «αποσκίρτησαν» οι πρώτοι σε σταυρούς σε:

Βοιωτία (Γιάννης Σταθάς),
Ευρυτανίας (Θωμάς Κωτσιάς),
Ημαθίας (Κώστας Λαπαβίτσας),
Β’ Θεσσαλονίκης (Λίτσα Αμανατίδου),
Καστοριάς (Βαγγέλης Διαμαντόπουλος),
Κέρκυρας (Στέφανος Σαμοΐλης),
Κοζάνης (Ραχήλ Μακρή),
Λέσβου (Γιάννης Ζερδελής),
Μεσσηνίας (Θανάσης Πετράκος),
Β’ Πειραιώς (Παναγιώτης Λαφαζάνης),
Πιερίας (Ζήσης Ζάννας),
Φθιώτιδας (Βασίλης Κυριακάκης).

Ακόμα δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να βρεθεί στα ψηφοδέλτια, η –πρακτικά- πρώτη στην Α’ Αθήνας Ζωή Κωνσταντοπούλου Το ίδιο ισχύει και για τους Δημήτρη Κοδέλα και Βασίλη Χατζηλάμπρου, που πρώτευσαν σε Αργολίδα και Αχαΐα αντίστοιχα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης (πρώτος σε ψήφους στην Β’ Αθήνας και ως εκ τούτου και πανελλαδικά) έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

 

 

Επικοινωνία