Μαχαίρι στις απολαβές Υπουργών και φορολόγηση όλων των Βουλευτών

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Μείωση των μισθών των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, καθώς και φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Οι διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειρισθεί επικοινωνιακά τις μεγάλες επιβαρύνσεις που φέρνει η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές της χώρας στους αγρότες. Αλλωστε, όπως επισήμανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της σύσκεψης δεν μπορεί να συζητείται η κατάργηση των φορολογικών εξαιρέσεων των αγροτών και την ίδια ώρα να διατηρούνται οι εξαιρέσεις που ισχύουν για τους βουλευτές. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δημήτρης Μάρδας και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς. Μιλώντας στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

«.. Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους… Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα. Γι αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των Υπουργών, των Διοικητών Οργανισμών και των Προέδρων των ανεξάρτητων αρχών..Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο. Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει..»


 

 

Επικοινωνία