Λειτουργία Νοσοκομείων και Κολυμβητηρίου απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας την 30/4

Με την παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών), Τσιαμήτρου Ηλία,  πραγματοποιήθηκε  την (30/4) απογευματινές ώρες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας. Αρχικά τον λόγο έλαβε ο  Διοικητής, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας. Στην συνέχεια συζητήθηκαν  στην προ ημερησίας διάταξης θέματα και κατόπιν τα αναγραφόμενα στην ημερήσια διάταξη , με κύριο θέμα την εκμίσθωση του κολυμβητηρίου της πόλης σε ιδιώτη. Δείτε τι ακριβώς συζητήθηκε κατά θεματική ενότητα:

-Τσιαμήτρος Ηλίας: Υπολειτουργούν τα Νοσοκομεία της Πέλλας:

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος των δύο Νοσοκομείων  και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Πέλλας, αφού ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε προ ημερών με τον Υπουργό Υγείας στην Θεσσαλονίκη, στον οποίο έθεσε τρία θέματα, που απασχολούν τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών:

1.Το θέμα των εφημεριών των κλινικών των Νοσοκομείων, λόγω υποστελέχωσης με προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην… βγαίνουν αυτές για τον μήνα Μάϊο, απονέμοντας με την ευκαιρία αυτή τα εύσημα στους γιατρούς για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου λειτουργούν τα Νοσοκομεία.

2. Τον ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων και συγκεκριμένα στην απουσία του αξονικού τομογράφου.

3.Στην μονάδα τεχνικού νεφρού, που λειτουργεί σε ακατάλληλο χώρο του Νοσοκομείου και την μεταφορά του στην νέα πτέρυγα.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων και συντήρησης των μηχανημάτων, στον συνεχή μειούμενο προϋπολογισμό των Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η λειτουργία τους, ελπίζοντας στην εκ νέου και αυξημένη  χρηματοδότηση τους. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας, αφού λειτουργεί με τρεις (03) μόνο γιατρούς, ενώ υπάρχει κίνδυνος να μείνουν μόνο δύο (02). Υποσχέθηκε ότι θα κάνει το παν για να μείνουν τα Νοσοκομεία… όρθια. 

Σε ερώτηση του Δημάρχου Έδεσσας, για το που υπάρχει πρόβλημα με τις εφημερίες των Νοσοκομείων για τον Μήνα Μάιο, ο Διοικητής απάντησε ότι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών  υπάρχει ελλιπείς προγραμματισμός, ενώ για την παθολογική κλινική Έδεσσας, ο προγραμματισμός των εφημεριών πραγματοποιήθηκε μέχρι   τις 14/5!!, λόγω έλλειψης  γιατρών.

-Θέματα και ερωτήσεις στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση:

Μετά την αποχώρηση του Προέδρου, η συζήτηση συνεχίσθηκε με τα προ ημερησίας διάταξης θέματα και ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. Συγκεκριμένα, τέθηκαν ερωτήματα προς τον Δήμαρχο, σχετικά με τις εργασίες και την κατάσταση που επικρατεί επί της οδού 18ης Οκτωβρίου, για τον διαγωνισμό με την ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων, εάν λειτουργούν κανονικά  οι επιτροπές που συστάθηκαν  στον Δήμο, εάν εφαρμόζονται η Νομοθεσία για τα αδέσποτα, τα τραπεζοκαθίσματα κλπ θέματα. Επίσης τέθηκε το θέμα της πυρόσβεσης λόγω θέρους στο 606, καθώς και παρέμβαση του Δήμου προς την Κτηματολόγιο Α.Ε για εξάμηνη παράταση δήλωσης των ακινήτων. 

Στα ερωτήματα απάντησε τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, λέγοντας ότι ήδη στην οδό 18η Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις, για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων,  συμμετείχαν τρεις (03) ενδιαφερόμενοι και προτιμήθηκε η καλύτερη προσφορά για τον Δήμο, οι επιτροπές όταν υπάρχει λόγος συνεδριάζουν και λειτουργούν κανονικά, ενώ για την μη εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι γι΄αυτό. Για την προστασία του 606 από πυρκαγιές, αναμένεται η χρηματική βοήθεια από την πολιτική προστασία.

 

-Κατά πλειοψηφία η μίσθωση σε ιδιώτη του Κολυμβητηρίου Έδεσσας:

Πολλή κουβέντα έγινε κατά τη συζήτηση του 25ου θέματος , που αφορούσε την έγκριση διενέργειας πλειοδοτικού  διαγωνισμού για τη μίσθωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Έδεσσας. Την εισήγηση για το θέμα ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τσιβόγλου Χρήστος, ο οποίος ανέφερε ότι δύο τρόποι υπάρχουν για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Ο πρώτος να το αναλάβει ο Δήμος, που όμως όπως ανέφερε δεν συμφέρει οικονομικά και ο δεύτερος να δοθεί σε ιδιώτη, λέγοντας να δεχθεί το Σώμα τρην πρόταση αυτή. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απέρριψε την πρόταση και συγκεκριμένα:

Ρυσάφης Αντώνης: Ζήτησε μεταξύ άλλων  να πληροφορηθεί τα οικονομικά στοιχεία (κόστος λειτουργίας, έξοδα, έσοδα, οφέλη του Δήμου) κλπ, επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός είναι εικονικός , ενώ πρότεινε την αναβολή συζήτησης του θέματος για κρείσσονες διευκρινήσεις.

Σόντας Γιάννης: Πρότεινε μεταξύ άλλων να συσταθεί επιτροπή από Δημοτικούς Συμβοιύλους, κατοίκους και φορείς της πόλης, για την λειτουργία του κολυμβητηρίου, ενώ ο σύμβουλος Δασκάλου Χρήστος, αναρωτήθηκε εάν μετά το κολυμβητήριο, σειρά έχουν τα γήπεδα να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Φουνατλής Μιχάλης: Δήλωσε μεταξύ άλλων την αντίθεσή του, καλώντας τους κατοίκους της Έδεσσας σε κινητοποιήσεις.

Δημητριάδης Βασίλης: Εξέφρασε μεταξύ άλλων την αντίθεσή του, ενώ επισήμανε και αυτός την απουσία σχετικής οικονομικής μελέτης για την λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Για την λειτουργία του κολυμβητηρίου, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Μουράτογλου Γιάννης, απαιτούνται περί τις 250.000,00 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ ο Δήμαρχος Έδεσσας, επισήμανε ότι ‘’ θα πρέπει να δικαιολογούμε όχι μόνο το ΟΧΙ αλλά και το ΝΑΙ’’. Τελικά το θέμα ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την συμπολίτευση.

By Sakis

Πηγή: Karatzova.com

 

 

Επικοινωνία